Проведення оцінки потреб усіх внутрішньо переміщених дітей

Відповідно до листа Мінсоцполітики від 11.05.2017 № 9765/0/2-17/37  Комунальною установою «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Брусилівської селищної ради»  за участю Служби у справах дітей, сім’ї та молоді Брусилівської селищної ради та Служби у справах дітей райдержадміністрації розпочато роботу щодо проведення оцінки потреб усіх внутрішньо переміщених дітей, з метою виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та/або мають право на отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту.

Про оздоровлення і відпочинок дітей у 2017 році

На виконання Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.03.2017 № 81 «Про оздоровлення і відпочинок дітей у 2017 році» Комунальною установою «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Брусилівської селищної ради» та за участю Служби у справах дітей, сім’ї та молоді Брусилівської селищної ради було проведено заходи в дитячих пришкільних таборах Брусилівської ЗОШ №1 та Брусилівської гімназії ім. Г.О. Готовчиця.

Про проведення профілактичної акції «Безпечні канікули»

 На виконання наказу обласного центру СССДМ від 04.05.2017 № 30а «Про проведення профілактичної акції центрів СССДМ області «Безпечні канікули» Комунальною установою «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Брусилівської селищної ради» розпочато проведення профілактичної акції «Безпечні канікули», яка триває з 01.06. 2017 по 31.08. 2017 року. Акція спрямована на роботу з сім’ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, попередження бездоглядності, дитячого травматизму та нещасних випадків з дітьми під час літніх канікул.

Караоке по-Брусилівські

Цьогорічні заходи до Дня молоді, за збігом обставин, відмічалися того ж дня, що й випускні вечори у загальноосвітніх школах нашої громади. Але родзинкою проведених заходів до Дня молоді по-Брусилівські став конкурс караоке за участю усіх бажаючих. Троє учасників, серед багатьох присутніх, змагались за звання найспівучішого народного артиста Брусилівщини.

Акція «Молодь за здоровий спосіб життя»

23 червня у центрі селища Брусилів пройшла акція «Молодь за здоровий спосіб життя», організована службою у справах дітей, сім’ї та молоді селищної ради спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді селищної ради.  В рамках акції, перехожим з цигарками в руках, працівники вищевказаних організацій безкоштовно пропонували порцію морозива в обмін на три цигарки.

Правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами

  Останнім часом усе частіше зустрічаються сумні повідомлення про випадки отруєння населення дикорослими грибами. З метою застереження громадян від небажаних наслідків вживання дикорослих грибів ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр  МОЗ України» нагадує правила, яких треба дотримуватися, щоб не отруїтися дикорослими грибами:

Головні правила, яких треба дотримуватись, щоб убезпечити себе і своїх близьких від ботулізму

Як правило, випадки ботулізму пов’язані з вживанням консервованих продуктів харчування, які виготовлялися з порушенням основних правил стерилізації та зберігання.Враховуючи сезон масового домашнього консервування, нагадуємо головні правила, яких треба дотримуватись, щоб убезпечити себе і своїх близьких від ботулізму.

Початкова школа в умовах змін

На  сучасному етапі розвитку суспільство ставить перед освітою нові цілі. Далеко не вперше з початкової школи розпочинається реформа освітньої галузі.   

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

      Минає 76-ий рік із тієї кривавої неділі 22 червня 1941 року, коли від чорного диму та вибухів бомб і снарядів умирав світанок – разом із тисячами, мільйонами доль, нездійснених мрій, спалених надій… Для того, щоб ми, нині сущі, змогли усвідомити бодай дещицю того, яке це безглуздя, яка це вселенська трагедія і несправедливість, - війна – погляньмо:  який прекрасний довкола нас світ! І сьогодні теж на календарі 22 червня,- тепле, барвисте, сонячне…Довкруж, -  розмаїте царство природи. Саме в цей час  людина якнайміцніше відчуває свою єдність із землею, почувається на ній творцем, зодчим, хліборобом, -  і це триває здавна;  як писав наш письменник-земляк О.Опанасюк, «ще з сивих віків переплелося життя колосу і людини». І от саме в таку пору, коли на випещеній сонцем землі вже викидає колосся жито, коли світ наповнюється ароматом квітів, стиглих ягід та різнотрав’я, а в гаях не вмовкають  пташині трелі, – раптом чорною хижою потворою уповзає у цей світ війна, щоб « укоротити життя і колосу, і людині…». Її «моровий вир» поглинає все і всіх на своєму шляху, на оминає жодного міста, жодного села… Такого кривавого бенкету смерті ще не бачила земля!