«Пийте, діти, молоко – будете здорові!»

1 червня у Брусилівській ЦРБ ім Г. М. Ткаченка бібліографом Мельниченко Т.І. був проведений бібліо-квест «Пийте, діти, молоко - будете здорові». Можливо те, що ви будете дуже здивовані, дізнавшись про існування такого свята, як Всесвітній день молока. Недарма це свято збігається із всесвітнім Днем захисту дітей. Адже саме вони є головними споживачами молока, яке надає помітний вплив на фізичний і розумовий розвиток. Цей продукт настільки багатий різними мінералами і мікроелементами, що замінити його не зможуть навіть найсучасніші й дорогі вітамінні комплекси.

До дня захисту дітей

28 травня, до Дня захисту дітей, працівниками служби у справах дітей, сім’ї та молоді селищної ради була організована поїздка 28 дітей пільгових категорій на VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «ЧілдренКінофест».

Місцеве самоврядування: події тижня

 У Житомирі в рамках проекту  «U-LEAD з  Європою» відкрився «Центр розвитку місцевого самоврядування». Відбулася ця подія 20 травня 2017 року. Фахівці, що працюватимуть у цій установі, яка розміщена за адресою: вул. Михайлівська, 8/1, надаватимуть практичну допомогу  органам  влади та місцевого самоврядування Житомирської області для реалізації регіональної політики та реформи з децентралізації, здійснення адміністративних послуг на користь громадян. Сьогодні в Україні вже працюють10 подібних центрів, а до кінця червня планується задіяти  23.

Визначено переможців історико –літературного краєзнавчого  конкурсу  «Духовні скарби І.Огієнка»

Навчальний рік добігає кінця. Для кожного шкільного закладу травень –це пора «жнив»: виставлення оцінок, звітів, підсумків та нагороджень.Приємно, що багато учнів нашої громади у цьому році брали активну участь у найрізноманітніших конкурсах й олімпіадах із різних предметів, у спортивних змаганнях та мистецьких турнірах районного, обласного та всеукраїнського рівня, де вибороли призові місця та отримали грамоти й  дипломи.                                                                        

Вихованці пришкільного літнього табору відвідали бібліотеку

Вихованці пришкільного літнього табору відвідали бібліотеку, яка і у період шкільних канікул продовжує пропонувати цікаве та корисне дозвілля.  Випускників 1х та 3х класів на чолі з керівниками групи, вчителями Брусилівської ЗОШ № 1 А.В.Сломовською та Н.А.Родіоновою, радо зустрічали працівники Брусилівської селищної бібліотеки для дітей - заступник директора по роботі з дітьми М.В. Кіщенко та бібліотекар Л.В. Паламаренко, які запропонували захоплюючу подорож у цікавий бібліотечний світ. Спершу юних відвідувачів ознайомили з роботою бібліотеки, правилами користування її послугами, з книгами та журналами, які є у фонді – зараз, на жаль, не кожна родина може собі дозволити придбати дітям цікаве видання, тому добре, що є можливість читати їх у бібліотеці. 

Останній дзвоник та випуск у Брусилівській ЗОШ I-III ст. № 1

26 травня у селищному Будинку культури для учнів Брусилівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відбулось урочисте свято з нагоди завершення навчального року та прощання випускників зі школою, на яке були запрошені голова Брусилівської селищної ради Габенець В. В. та голова районної ради Рафальська Н. А. Почесні гості виступили з привітальним словом перед присутніми та разом з директором школи Липком С. П. вручили школярам почесні грамоти, подяки, дипломи за досягнення у навчанні та за активну  участь у районних культурних заходах та у районних і обласних змаганнях.

"Знай і люби рідний край"

      Незвичний урок краєзнавства провели в Брусилівській гімназії "Архітектурні перлини Брусилівщини". Учні  разом з вчителями відвідали "Козацький стан" в Брусилові, де прослухали оповідь козацького отамана В.В. Венчагова, церкву  св. Олександра Невського в с.Лазарівка, капличку між селами Дубрівка та Лазарівка та новозбудовану церкву в с.Яструбенька. 

«Олімпійське лелеченя»

17 травня 2017 року в м. Житомир учні Брусилівської  ЗОШ №1 та вихованці Брусилівської ДЮСШ прийняли участь у обласних фінальних змаганнях «Олімпійське лелеченя», де діти змагалися у спортивних естафетах, спортивних танцях та спортивній вікторині.

Пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи.»

23 травня в рамках соціальної програми Голови Благодійного Фонду Порошенка, Дружини Президента України Марини Порошенко пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи.»