Нарешті, після шестимісячного очікування, КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради в числі інших 25 об’єднаних територіальних громад України отримала спец автомобіль з перевезення осіб з інвалідністю. Він був виділений відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 17.07.2018 №1022. Цьому передувала чимала організаційна робота:створення рішенням Брусилівської селищної ради служби з перевезення осіб з інвалідністю,   подача до робочої групи Мінсоцполітики України відповідних документів,  рішення  робочої групи, процедура проведення закупівель, попередній огляд автомобіля у місті Кременчуг. І ось, 22 березня 2019 року, селищний голова Володимир Габенець, директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко та водій установи Валентин Савченко взяли участь в офіційній церемонії передачі автомобілів громадам. Церемонія відбулась біля Палацу спорту та Мінсоцполітики України у м. Києві за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Уповноваженого Президента України  з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, міністра соціальної політики України Андрія Реви, представників від кожної громади, яка отримала автомобіль, громадських формувань, осіб з інвалідністю. Як зазначив Прем’єр –міністр України, уряд запровадив нову, дуже відповідальну і потрібну справу: дати змогу особам з інвалідністю отримати мобільність для вирішення своїх проблем, створити загальнонаціональні служби з перевезення осіб з інвалідністю.  Володимир Гройсман подякував громадам, які вже створили такі служби і звернувся до всіх ОТГ їх створити,   подбати про безбар’єрні міста, селища і села.

     Початок великої справи вже зроблено. І в найближчі дні служба з перевезення осіб з інвалідністю КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської   селищної ради буде надавати соціальні послуги з перевезення.

Фото без опису

 

  Фото без опису  Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Андрій Кушнір, начальник служби з перевезення осіб з інвалідністю, заступник директора КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради