Круглий стіл із реформування місцевого самоврядування – в Одесі

     Згідно з програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 15 червня 2017 року  в м. Одесі відбувся круглий стіл « Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: досягнення і нові завдання». В його роботі взяв активну участь  заступник голови нашої ОТГ В.В.Шкуратівський. Він  розповів, що на цьому заході  було підбито підсумки децентралізації в Україні за три роки та визначено  перспективи територіальної організації влади в нашій державі. Також не оминули таких тем, як «Виклики  і шляхи їх подолання у процесах об’єднання територіальних громад», «Децентралізація та культурне різноманіття: європейські стандарти та вплив на реформу в Україні».  

Літня школа "Країна майстрів"

     Відповідно до листа МОН від 30.07.2013 р. № 1/9-518 «Організація  роботи літніх шкіл для обдарованих дітей», плану роботи  ЦДЮТ «Мрія», рішення педагогічної ради  протокол №3 від 23.05.2017р. в  центрі дитячої та юнацької творчості «Мрія» з  1 травня  по 16 червня 2017 року функціонувала  літня школа «Країна майстрів», в якій  відпочивали та навчалися  30 обдарованих вихованців позашкільного закладу. Протягом  двох тижнів в літній школі  проводилися заходи патріотичного, морально-етичного, художньо-естетичного, екологічного та трудового виховання (конкурсно-розважальні та конкурсно-пізнавальні програми, спортивні змагання, екскурсії, виставки-конкурси, цікаві та пізнавальні зустрічі), також було організовано еколого-натуралістичні і природоохоронні заходи – туристичні походи з варінням куліша. Складовою життєдіяльності в літній школі організовувалась робота гуртків та творчих майстерень. Робота гуртків була побудована  з урахуванням  короткочасності  перебування дітей у літній школі.

"Віночок" проводжав до школи своїх маленьких випускників

Випуск із дитячого садка - особливий день для кожної дитини, адже  закінчився перший відповідальний етап життя, скінчився безтурботний період раннього дитинства. Гарно й урочисто пройшло прощання з дитсадком у дошкільному навчальному закладі «Віночок» смт.Брусилів. 29  та 30 травня  дитсадок приймав багато гостей: батьки, бабусі й дідусі, всі бажаючі, котрі прийшли подивитися на наших вихованців - майбутніх школяриків, яких в цьому році – 54. Зусиллями педагогічного колективу було організовано цікаве та змістовне свято, яке запам'ятається малечі надовго та залишить добрі спогади про час перебування у садочку.

Відбулася виїзна нарада освітян

16 червня відбулася виїзна планова нарада відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради спільно з керівниками  закладів освіти, методичним кабінетом та райкомом профспілки працівників освіти в с. Буки Сквирського району Київської області.

  Літні канікули з книгою

       Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі. Щорічно кожна бібліотека, яка обслуговує дитяче населення, розробляє і реалізовує Програму літніх читань. Літні читання сприяють створенню комфортного бібліотечного  середовища, популяризації нових книг, проведенню цікавих заходів, творчих конкурсів, Інтернет-спілкуванню. Якщо протягом навчального року у школярів переважає “ділове читання”, то влітку весь свій вільний час діти можуть присвятити читанню і улюбленим захопленням. Програма  розрахована на роботу з дітьми різного віку. В її рамках бібліотека займається залученням дітей і підлітків до читання кращих художніх, науково-пізнавальних книг, за допомогою творчих конкурсів створює умови для читацького розвитку.Влітку бібліотека працює за програмою "Літо з книгою в бібліотеці". Кожного дня три літні місяці проводяться різноманітні масові заходи для читачів бібліотеки.  

ОГОЛОШЕННЯ

22 червня 2017 року об 13.00 год в приміщенні селищного Будинку культури  Брусилівська селищна рада проводить схід жителів смт. Брусилів. На порядку денному:

Матусенько, голубонько, благословенна тричі будь!

    20 травня біля Осівецького сільського клубу гучно лунала музика. Зібрались мої односельці щоб відсвяткувати День Матері. Немає нічого світлішого від слова «мати». Найрідніша й наймиліша, - вона з народження огортає нас ніжністю, ласкою і теплом. Берегиня родинного вогнища. Ми завдячуємо першими своїми кроками, якими матері виводять нас на круті стежини реального життя. Мамина лагідна рука завжди залишається в нашій долоні, її колискові пісні завжди  супроводжують  людину до своєї  вічності.

Брусилівське бюро правової допомоги інформує

Традиційно 01 червня відзначається Міжнародний День захисту дітей. Фахівці Брусилівського бюро правової допомоги провели зустріч з учнівською молоддю на базі Центру дитячої та юнацької творчості "Мрія" Брусилівської селищної ради.

Подаруй іграшку дитині!

Завдяки проведеній акції збору дитячих іграшок «Подаруй іграшку дитині»  працівниками служби у справах дітей, сім’ї та молоді селищної ради було забезпечено іграшками дітей із Брусилова, які опинилися в складних життєвих обставинах

Рух - це життя!

       Рух - це життя. Біг - це шлях у здорове життя. 7 червня по усій планеті уже вдруге відзначався «Всесвітній день Бігу». Його основне завдання - щоб люди різного статусу та різних професій зібралися разом, продемонстрували свою придатність до бігу і надихнули своїм прикладом до занять спортом інших. У 2016 році у цьому спортивному дійстві взяло участь 2,5 мільйони осіб зі 177 країн, в тому числі 700 тисяч дітей. Разом вони пробігли майже 15 мільйонів кілометрів. Цьогоріч, не стояли осторонь і брусилівчани. У всіх школах Брусилівської об’єднаної територіальної громади було проведено «Олімпійський день бігу». Учасниками стали діти, які відвідують мовні табори на базах загальноосвітніх навчальних закладах.