Порядок повернення судового збору

Коли сплачений судовий збір можливо повернути? Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право», надали фахівці Брусилівського бюро правової допомоги.

Про психологічну реабілітацію

   Послуги з психологічної реабілітації надаються учасникам Революції Гідності, АТО та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

   «Наша дума, наша пісня – не вмре, не загине…»  

     Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа відноситься і День прийняття Конституції України, що відзначається щорічно 28 червня. У цей день ми віддаємо данину поваги символам держави,   що пройшли довгий героїчний шлях. З нагоди свята від Брусилівської селищної і районної рад та райдержадміністрації були покладені квіти до обеліска Слави та пам’ятників в парку біля Будинку культури. Урочисте зібрання з нагоди Дня Конституції України відбулося в селищному Будинку культури, на якому виступили голова Брусилівської районної ради  Ніна Рафальська, перший заступник голови Брусилівської райдержадміністрації Олександр Ненюк та секретар Брусилівської селищної ради Алла Волошенко. Відповідно до рішення виконкому Брусилівської селищної ради    «Про творчий звіт вокального, театрального, хореографічного мистецтва, художнього слова та любительських об’єднань, які діють при клубних закладах Брусилівської селищної ради «Наша дума, наша пісня – не вмре, не загине» із творчим звітом виступили аматори Брусилівського селищного  Будинку культури. Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі, у нашій славній Україні, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю так, як заповідав великий Тарас, бережімо її волю, шануймо й поважаймо один одного і свою гідність. Наша дума, наша пісня не вмре, не загине… От де, люде, наша слава, слава України!

Першими звітували аматори Морозівського сільського Будинку культури

        Відповідно до «Положення про творчий звіт вокального, театрального, хореографічного мистецтва, художнього слова та любительських об’єднань, які діють при клубних закладах Брусилівської селищної ради «Наша дума, наша пісня – не вмре, не загине», затвердженого виконкомом Брусилівської селищної ради, розпочалися творчі звіти клубних закладів Брусилівщини.    

Мітинг до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

      Щороку  22 червня український народ вшановує світлу  пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Біля обеліска Слави в центрі Брусилова на мітингу до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні виступили голова Брусилівської районної ради Ніна Рафальська та перший заступник голови Брусилівської райдержадміністрації Олександр Ненюк. Вони зазначили, що наш народ дорогою ціною заплатив у цій найстрашнішій за всю  історію війні. Пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії, всі присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання. Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронті, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських  катівнях  і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду… Живі квіти від селищної і районної ради та райдержадміністрації були покладені до пам’ятників в Брусилівському парку.

 Фестиваль народної творчості  «Фольклорне намисто»    

      На Трійцю в  місті Коростишеві пройшов  обласний фестиваль народної творчості «Фольклорне намисто». Організаторами фестивалю були управління культури облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості Житомирської обласної ради і відділ культури та туризму Коростишівської міської ради. Фестиваль проводився з метою відродження та популяризації народної обрядовості весняно-літнього циклу, виявлення нових аматорських фольклорних колективів Житомирщини, залучення різних вікових груп населення до вивчення, збереження та популяризації нематеріальної духовної культурної спадщини українського народу.

ВІЗЬМІТЬ ДИТИНУ У РОДИНУ

      Родина – таке близьке та зрозуміле для кожного з нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську любов та ніжність, батьківську підтримку та мудре слово. Коли дитина оточена любов’ю, відчуває  тепло і турботу батьків,  вона  дивиться на світ радісними очима – у неї щасливе дитинство.

Коростишівська місцева прокуратура на захисті інтересів держави

               Коростишівською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов з вимогою зобов’язати приватне підприємство безоплатно передати приміщення дитячого садка до комунальної власності Брусилівської селищної ради.

БЕЗПРИТУЛЬНІ СОБАКИ: ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ?

    На жаль, безпритульні тварини – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста, селища чи села. Не винятком став і Брусилів. Кошлатих бродяг часто можна зустріти в центрі селища, біля лікарні, в районах зупинок громадського транспорту на ринках та поблизу закладів громадського харчування.