Щодо проведення осінньої кампанії із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

      Брусилівське РУ ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що відповідно до Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 70 від 28 серпня 2019 р. на території Житомирської області планується проведення осінньої кампанії із пероральної вакцинації диких м ’ясоїдних тварин проти сказу.                                               

  З 01 липня 2019 року проведено перерахунки пенсійних виплат

        Статтею 7 Закону “Про Державний бюджет України на 2019 рік» визначено розміри прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 липня розмір прожиткового мінімуму підвищено, що є підставою для перерахунку тих пенсій та їх складових, які визначають виходячи саме із цього показника.

У Народичі – на гостини!

    Між громадами Брусилова та Народич вже багато років панує порозуміння, взаємозв’язок, проводяться спортивні змагання, обмін досвідом, досягненнями та здобутками. А нещодавно, порадившись між собою, голови Брусилівської ОТГ В.Габенець і Народицької ОТГ А.Леончук вирішили запросити самодіяльних аматорів на урочистості з нагоди Дня Незалежності.

Спекотне літо 2019

          Закінчується літо. Полум’яніє, пишається собою калина. І наша «Калинонька» підсумовує свої досягнення цього спекотного для нашого молодого колективу літа. А воно дійсно було дуже багатим для нас на виступи та гастролі. Ми організували та провели (разом з колективом «Чисті криниці»). День громади в с. Озера (репортаж про нього на сайті Брусилівської селищної ради), стали дипломантами Міжнародного свята «Лесині джерела» в Новоград-Волинському, фестивалю «Фольклорне намисто» в м. Коростишеві, Ягідного фестивалю «Брусвяна 2019» в Костовцях (про це Р. Сєнєчкін в «Сніданку з 1+1» розповідав). Дня села в Щигліївці Коростишівського району, с. Скочище та с. Осівці нашої громади. Виступали на святкуванні дня Незалежності України в Брусилові.      Та найбільшим нашим Еверестом стала участь у Першому фестивалі жартівливої пісні  «Лісапет-фест 2019», який проходив 17-18 серпня в с. П’ятничани  Хмельницької області. Його організувала Заслужений діяч культури Наталія Фаліон, керівник всесвітньовідомого «Лісапетного батальйону», наш кумир і зразок для наслідування.. Адже саме в цього колективу ми вчимося дарувати людям радість, виконуємо багато пісень з їхнього репертуару. Після одного з виступів на районній сцені голова Брусилівської районної ради Н. Рафальська назвала наш колектив «Вертольотним батальйоном», а ведучий «Лісапетфесту  2019» - заслужений та народний артист України Гриць Драпак – ще перед нашим виходом на велику сцену цього фестивалю (дійсно велику, рівну столичній з різнобарвними ліхтарями та великим екраном) охрестив нас «Блєстящими».  Чудова організація свята, виступів та відпочинку учасників, сама атмосфера радості та веселощів справили на нас незабутнє враження.

"Дивоцвіт" виступав у Дідівщині

   В Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання  села Дідівщина завітав зі святковим концертом Аматорський народний фольклорний колектив "Дивоцвіт" Дивинського сільського будинку культури , який неодноразово приймав участь та отримував призові місця у районних та обласних святах Житомирської області та інших областях України. А також неодноразово отримували грамоти, подяки та нагороди народних свят, звичаїв, обрядів пісенного фольклору. Колектив подарував глядачам гарний настрій. А також привітали разом з завідуючою відділенням Марчук Т. І ювіляра Лісового О. Л та з нагоди його 65 -річчя подарували йому пісенний подарунок.

Герої не вмирають…

     У відповідності до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» встановлено 29 серпня як День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.      Згадаймо ті страшні дні 2014 року - 18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23—24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. У ніч з 28 на 29 серпня Путін звернувся до «сил ополчення» із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. 29 серпня о 6:00 російський офіцер прибув до селища Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбуватися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами… Колони були розстріляні на марші… Більше чотирьох сотень наших захисників загинуло, понад 600- поранено, більше сотні було взято в полон, понад 20 вважаються безвісті пропавшими… Бої під Іловайськом стали одним з переломних моментів війни на сході України: Збройні сили України втратили ініціативу на Донбасі та перейшли від атаки до оборони…      Сьогодні в Брусилові біля пам'ятника синам і дочкам, які загинули за незалежну Україну, які боролися за права та свободу українського народу і загинули під час Революції гідності- героїв «Небесної сотні», та героїв, які полягли в бойових зіткненнях з російсько-терористичним агресором на сході України, зібралися брусилівчани, щоб вшанувати їх пам'ять та подякувати всім, хто захищав і захищає мир на Україні впродовж цих п’яти тривожних років. Болем і печаллю були пронизані слова всіх, хто виступав на зібранні- голови Брусилівської районної ради Ніни Рафальської і керівника апарату Брусилівської райдержадміністрації Любові Павлюк, Брусилівського селищного голови Володимира Габенця і учасника АТО Андрія Ненюка. В скорботі схилили голови всі присутні, вшановуючи світлу пам'ять загиблих захисників хвилиною мовчання та під час поминальної панахиди, яку провів Олег Романина, настоятель Свято-Воскресенської церкви Православної церкви України, міцно стиснули кулаки та ледь стримували сльози наші земляки-герої, учасники бойових дій.Також були покладені квіти до пам'ятника нашому землякові Юрію Жабенку, який загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави. В тривожний час непросто говорити….

  Всі мріємо, що скінчиться війна...

    Згадаймо ті страшні дні 2014 року - 18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23—24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. У ніч з 28 на 29 серпня Путін звернувся до «сил ополчення» із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. 29 серпня о 6:00 російський офіцер прибув до селища Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбуватися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста за попередньо домовленими з російською стороною маршрутами… Колони були розстріляні на марші… Більше чотирьох сотень наших захисників загинуло, понад 600- поранено, більше сотні було взято в полон, понад 20 вважаються безвісті пропавшими… Бої під Іловайськом стали одним з переломних моментів війни на сході України: Збройні сили України втратили ініціативу на Донбасі та перейшли від атаки до оборони…      Сьогодні в Хомутці біля пам'ятника Стельмаха Олександра Миколайовича , який загинув за незалежну Україну, непросто говорити….     Всі мріємо, що скінчиться війна... І буде спокій у кожній родині, і буде мир на рідній Україні.