МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: Що таке усиновлення?

    Згідно з українським законодавством, усиновлення - це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку усиновлення дитини, яка є громадянином України, але проживає за межами України (в цьому випадку усиновлення здійснюється в консульській установі або дипломатичному представництві України).

НАВЧАННЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

    Управління праці та соціального захисту населення Брусилівської РДА інформує жителів району про те що Дирекція Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу запрошує на безкоштовне навчання з 4-разовим харчуванням, медичним обслуговуванням, спеціальним навчально-реабілітаційним супроводом, проживанням в гуртожитку, отриманням стипендії із збереженням пенсії у повному розмірі осіб з інвалідністю, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, осіб, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, інвалідів війни, переселенців зі сходу, учасників бойових дій (АТО, ООС) на денну та заочну форму здобуття освіти.

 Перемоги  «Долинянки» в Болгарії

       20-23 вересня в Болгарії, в м.Балчик,  відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Море ритму», в якому взяв участь народний аматорський  ансамбль «Долинянка» Долинівського сільського Будинку культури. У цьому мистецькому святі демонстрували свою творчість 42 колективи з 16 областей України, а також фольклорні ансамблі Польщі, Румунії, Молдови та Болгарії. Наші земляки вибороли перше місце за виконання української пісні та третє місце у конкурсній програмі, де звучали болгарські пісні.

    Свято сивочолих ветеранів

            1 жовтня в приміщенні центру юнацької творчості «Мрія» відбулось святкове засідання « університету третього віку», що діє в КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, приурочене Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана. Зал був вщерть заповнений активістами ветеранського руху, учасниками бойових дій, старожилами з багатьох населених пунктів Брусилівської селищної ради, пенсіонерами. А щоб  зустріч була ще й корисною, залишила слід, щоб  її учасники збагатились потрібною інформацією, щоб почули гарні привітання на свою адресу, в засіданні взяли участь заступник Брусилівського селищного голови Віктор  Шкуратівський, голова Брусилівської районної ради Ніна  Рафальська, перший заступник голови Брусилівської районної державної адміністрації  Олександр Ненюк, начальник управління праці та соціального захисту населення Брусилівської райдержадміністрації Андрій  Майструк, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради Олена Михаленко, голова профспілкової організації працівників охорони здоров’я  Наталія  Ткаченко, завідуюча Брусилівським сектором обслуговування громадян ПФУ в Житомирській області Тетяна Волинець,  голова районної організації ветеранів війни та праці Микола  Гаєвський, працівники КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

УВАГА ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ!

   До вибухонебезпечних предметів відносяться різноманітні боєприпаси, які випадково знаходять на землі у лісі, на полі після розмиву грунту дощовими водами, на дні річок, проте частіше - у грунті. Це авіаційні бомби, артилерійські снаряди, інженерні та артилерійські (мінометні) міни, фугаси, гранати та патрони.

Житомирські громади в державному бюджеті. На освіту та медицину менше, а на дороги більше

  Уряд оприлюднив проєкт державного бюджету України. Сергій Продоус, радник з місцевих фінансів Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», проаналізував показники кошторису країни, в які стосуються об’єднаних громад Житомирщини.

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ КВАРТИР В БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКАХ!

    Звертаємо Вашу увагу, що з введенням в дію Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» (Закон №417) жителям надано право самостійно вибирати форму управління своїм будинком, прийнявши спільне рішення співвласниками будинку.

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: хто такі присяжні, як ними стати та які справи розглядаються за їх участю?  

             Статтею 124 Конституції України визначено, що народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних. Хто такі присяжні?