Фестиваль «Родинні скарби Брусилівщини»          

    В селищному Будинку пройшов фестиваль народної творчості  «Родинні скарби Брусилівщини», метою якого є відродження та популяризація культурних і моральних цінностей сім’ї,  розвиток народної творчості, виявлення і підтримка творчих родин, виховання художнього смаку та підвищення престижу української національної культури. Організатором  фестивалю народної творчості  «Родинні скарби Брусилівщини» є відділ культури, туризму та діяльності   засобів масової інформації Брусилівської селищної ради і селищний Будинок культури.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ

    Рішенням виконавчого комітету селищної ради  від 09.01.2019р.№ 670 затверджено Заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Брусилівської селищної ради у 2019 році.

«Муніципальна няня»: як отримати компенсацію?

    До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»  звернулась Іванна Рогозів (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим. автора). Жінку цікавило, як отримати компенсацію послуги “муніципальна няня”. Консультації, в межах проекту «Я маю право», надали фахівці відділу «Брусилівське бюро правової допомоги».

  В Брусилові лунали «Огієнкові дзвони»

        18 травня в Брусилові відбулася особлива подія – церемонія  нагородження цьогорічних лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, яку започатковано у 1995 році, та перший Всеукраїнський фестиваль–конкурс національно-патріотичної та духовної пісні «Огієнкові дзвони», ініційованого Брусилівським селищним головою Володимиром Габенцем. Всі витрати, пов’язані з нагородженням переможців першого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу, взяла на себе Брусилівська селищна рада.

Європейський тиждень молоді

   Починаючи з 2003 року Європейською комісією проводиться Європейський молодіжний тиждень, який спрямований на відзначення та пропагування молодіжної діяльності шляхом проведення заходів у всіх країнах, що надає молодим людям популярну та захоплюючу можливість долучитися до політики ЄС, обмінюючись думками та дізнавшись про можливості, які їм надають європейські програми.

День вишиванки

    Вишиванка – це не просто вбрання, це історія та душа нашого народу. Вишиванка є символом не однієї епохи, а кожного покоління українців. Тому в третій четвер травня ми одягаємо вишиванку для того, щоб ще раз нагадати всьому світу і собі, що ми, українці, єдині! А знаєте як само зародилося це свято та на які рекорди здатні українці?

Шахрайству - ні!

     Недосконалість системи реінтеграції бездомних громадян, соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, невирішеність питання щодо примусового лікування осіб, хворих на алкоголізм  - є однією з головних проблем, що спричиняє збільшення кількості злочинів, вчинених повторно. Від таких осіб незахищеними почувають себе одинокі пенсіонери, люди похилого віку, особи з інвалідністю.

Участь в Міжнародній конференції

   В Київському університеті імені Б.Грінченка проходила 12-а Міжнародна конференція «Жінка-берегиня: від гармонії у сім’ї до гармонії у світі», яку проводила Федерація жінок за мир у всьому світі. Учасниками конференції були і представники Брусилівщини- члени президії районної жіночої ради. Перед учасниками конференції виступили лідери Федерації жінок за мир у всьому світі від Іспанії, Франції, Литви, Південної Кореї, Японії, України, Спілки жінок України. В ході конференції з нагоди Міжнародного дня матері відбулася церемонія нагородження «Жінка року», в якій відзначалися жінки- відомі громадські діячі, волонтери, освітяни, митці, також нагороди отримали діти- переможці конкурсу «Моя мама найкраща». Приємний сюрприз чекав трьох учасниць конференції, які отримали виграш по святковій лотереї, а для всіх присутніх подарунком були танець у виконанні народного колективу ансамблю танцю «Вітамінчики» та пісні, які прозвучали у виконанні Діми Андрійця та квінтету національного заслуженого академічного хору імені Григорія Вірьовки.

Порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини

      До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»   звернувся Іван Павловський (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим. автора) . Чоловік цікавився, який порядок отримання податкової пільги на розвиток дитини. Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право!», надали фахівці відділу «Брусилівське бюро правової допомоги».

Європейський тиждень молоді

   У межах Європейського тижня молоді, який спрямований на відзначення та пропагування молодіжної діяльності шляхом проведення заходів у всіх країнах, надаючи молодим людям можливість долучитися до політики Європейського Союзу, в Брусилівській центральній бібліотеці ім.Г.М.Ткаченка були організовані заходи для молоді.    На абонементі - представлені книжкові виставки: видань творів сучасних літераторів Європи "Євротур літератур" та виставка "Європа без кордонів", проведені огляди біля них та бесіди із молоддю. Віртуальні подорожі столицями та іншими відомими місцями європейських країн  відбулись у читальному залі. За допомогою книг, журналів та інтернету молоді люди відшукували цікаві для них розповіді про столиці та відомі місця європейських країн. На музичному  вернісажі "Європейські мотиви" за допомогою бібліотечного комп’ютера діти слухали європейську музику, із задоволенням подивились відеокліпи.