Конференція «Провадження механізму перенаправлення у сфері реагування на гендерно зумовлене насильство в Житомирській області»

  10.05.2023 року відділом соціального захисту населення Брусилівської селищної ради взято участь в Житомирській обласній конференції «Провадження механізму перенаправлення у сфері реагування на гендерно зумовлене насильство в Житомирській області».

Занедбана прилегла територія: як відповідатимуть порушники благоустрою

   Відділ самоврядного контролю   Брусилівської  селищної  ради нагадує мешканцям громади про виконання обов’язків щодо наведення ладу на власній і прибудинковій територіях. Зокрема, йдеться про заборону складування будівельних матеріалів (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельного сміття та відходів.

Опіка, піклування і догляд за літньою людиною: в чому різниця

   Ще з часів римського приватного права для забезпечення потреби належного здійснення суб’єктивних прав та виконання обов’язків в тих випадках, коли особа не може і не здатна це робити самостійно, існують спеціальні правові інститути. Вони засновані на ідеї турботи про людину. Це завдання органів опіки та піклування.

Дякуємо за зупинку біля лікарні

  Нещодавно біля лікарні було встановлено зупинку громадського транспорту. Медичні працівники та жителі громади висловлюють щиру подяку Брусилівській селищній раді за покращення благоустрою.

Навчальна програма «Лідери здоров'я громад»

   Фахівець з фізичної реабілітації КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Наталія Гальченко взяла участь у навчанні для другого потоку програми «Лідери здоров'я громад». Програма реалізовується консалтинговою агенцією One Health у співпраці з Центром розвитку громадського здоров’я Українського католицького університету та Бізнес-школою УКУ (LvBS) завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку  (USAID Ukraine) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

9 травня - День Європи

  День Європи, який раніше відзначали в Україні в третю суботу травня, указом президента перенесли на 9 травня. Президент України Володимир Зеленський вчора, 8 травня, підписав указ про встановлення нової дати для святкування Дня Європи. «Установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу», – йдеться в указі.