Фото без опису  Приписка громадян України чоловічої статі проводиться у відповідності до статті 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". 


 Посвідчення призовника - це документ який підтверджує, що людина стала на військовий облік. Отримати його мають громадяни чоловічої статті яким у рік приписки виповнюється 17 років.
 В ТЦК та СП Житомирської області планова приписка юнаків 2007 року народження розпочалася з 1 січня 2024 року по 31 березня 2024 року.
 Процедура сповіщення відбувається через навчальні заклади або через голів сільських, селищних рад в якій вказано конкретну дату коли вони мають з’явитися до територіального центру комплектування. В разі не отримання повістки громадянин повинен особисто з'явитися для проходження відповідних заходів, щоб отримати приписне посвідчення. 
 Якщо юнак не з’явився до центру комплектування і не отримав посвідчення без поважних причин настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. 
 УВАГА!!! Від явки на приписку звільняються особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних лікувально-профілактичних закладів або медико-соціальних експертних комісій.
 Для проходження приписки юнакам необхідно мати з собою посвідчення особи, ідентифікаційний код. 
 Для кожного юнака планується провести - медичний огляд, для встановлення ступеня придатності до військової служби;
 попередній відбір кандидатів для направлення до вступу на навчання у вищих військових навчальних закладах або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;
 вивчення індивідуально-психологічних якостей.