Не будьте байдужими до долі дітей!

 Кожна дитина потребує тепла й захисту батьків, проживання й виховання в родині. Лише сім’я здатна задовольнити основні потреби дитини, надавати стимули для її подальшого розвитку, створювати добру атмосферу. Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, альтернативою є інші, сучасні форми сімейного виховання, такі як: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні вихователі.

Допомога від Товариства Червоного Хреста

У 2023 році до Брусилівської селищної територіальної громади прибули внутрішньо переміщені особи з населених пунктів Сходу та Півдня України, де відбуваються бойові дії. Географія широка- Слов’янськ, Торецьк, Дзержинськ, Нова Каховка, Бахмут, Луганськ. Жителі цих міст  знайшли прихисток у Брусилові та селах нашої громади, отримують необхідну гуманітарну допомогу, що надходить від міжнародних донорів, громадських, благодійних формувань, волонтерів. 45 сімей отримують в ці дні продовольчу та непродовольчу допомогу від обласного Товариства Червоного Хреста України.

Без жодних витрат з місцевого бюджету

    У наш час, особливо в умовах війни, дуже важко знайти позитив. Наразі ситуація в нашій країні вимагає всі ресурси, в першу чергу, фінансові, направляти на потреби оборони. Але незважаючи на фінансові труднощі,  директор КП «Господар» Сорока Вадим Андрійович знайшов можливість без жодних витрат з місцевого бюджету, за рахунок власних коштів провести підготовчі роботи (ямковий ремонт) до капітального ремонту дорожнього покриття вулиці Митрополита Іларіона, вулиці Базарної, паркувального майданчика біля «Універмагу». Дякуємо щиро за розуміння і допомогу.

Конференція «Провадження механізму перенаправлення у сфері реагування на гендерно зумовлене насильство в Житомирській області»

  10.05.2023 року відділом соціального захисту населення Брусилівської селищної ради взято участь в Житомирській обласній конференції «Провадження механізму перенаправлення у сфері реагування на гендерно зумовлене насильство в Житомирській області».

Занедбана прилегла територія: як відповідатимуть порушники благоустрою

   Відділ самоврядного контролю   Брусилівської  селищної  ради нагадує мешканцям громади про виконання обов’язків щодо наведення ладу на власній і прибудинковій територіях. Зокрема, йдеться про заборону складування будівельних матеріалів (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельного сміття та відходів.

Опіка, піклування і догляд за літньою людиною: в чому різниця

   Ще з часів римського приватного права для забезпечення потреби належного здійснення суб’єктивних прав та виконання обов’язків в тих випадках, коли особа не може і не здатна це робити самостійно, існують спеціальні правові інститути. Вони засновані на ідеї турботи про людину. Це завдання органів опіки та піклування.

Дякуємо за зупинку біля лікарні

  Нещодавно біля лікарні було встановлено зупинку громадського транспорту. Медичні працівники та жителі громади висловлюють щиру подяку Брусилівській селищній раді за покращення благоустрою.

Навчальна програма «Лідери здоров'я громад»

   Фахівець з фізичної реабілітації КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Наталія Гальченко взяла участь у навчанні для другого потоку програми «Лідери здоров'я громад». Програма реалізовується консалтинговою агенцією One Health у співпраці з Центром розвитку громадського здоров’я Українського католицького університету та Бізнес-школою УКУ (LvBS) завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку  (USAID Ukraine) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.