АПТЕЧКА САМОДОПОМОГИ

                                     Часто ми спрямовуємо вас на сайт, в нашу «Аптечку самодопомоги». Зараз розкажемо, що в ній є і чому це справді важлива шпаргалка для кожного з нас.

ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ДОРОСЛИХ

     На сьогодні, в умовах війни, гостро стоїть питання надання першої психологічної допомоги людям, які знаходяться в кризовому стані, через тяжкі події, що відбуваються в країні. Як правило, для отримання допомоги в умовах війни, люди звертаються до соціальних служб. Тому фахівці із соціальної роботи, а також будь-які особи, які беруть на себе функцію надання чи організації допомоги, мають бути підготовленими і знати основні особливості надання ППД.

Долучаємось до проєкту

                                                                                                 Днями  у залі засідань Брусилівської селищної ради проведено другу очну зустріч регіонального координатора Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Олександра Пінчука, представника фонду Ігоря Даниліна та юриста цього формування Алли Кононенко з робочою групою  Брусилівської селищної ради в рамках  проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що реалізується за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

        17 квітня в приміщенні  Брусилівського  будинку культури відбулися заплановані громадські слухання, відповідно до поданих звернень від ініціативних груп та громадських обговорень, щодо перейменування вулиць в смт.Брусилів :вулиці  Лермотова на вулицю Захисників України, вулицю Пушкіна на вулицю Махнівка   та провулку Пушкіна на провулок Махнівський.  Також було внесено питання, щодо найменування майдану  в смт. Брусилів розташованого біля автобусної станції – Майдан Захисників України. Головою громадських слухань було обрано Грицанюка Руслана Вікторовича.  Також були присутні: голова Брусилівської селищної ради Володимир Васильович  Габенець, заступник Брусилівського селищного голови Приходько  Світлана Василівна, старости Брусилівської селищної  ради: Святнюк Аліна Валеріївна та Рафальська Ніна Анатоліївна.  Одноголосно було підтримано вищевказані пропозиції, щодо перейменування даних вулиць та найменування майдану в смт.Брусилів.  Протокол громадських слухань та список реєстрації учасників  громадських слухань буде передано на затвердження чергової сесії Брусилівської селищної ради.

Власники земельних паїв з 1 січня 2023 року мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за кожен гектар сільськогосподарської землі

  Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) на землю – мінімум податків, який має сплатити агровиробник до бюджету з одного гектару землі. Воно являє собою різницю між загальною сумою сплачених визначених податків та 4% нормативно-грошової оцінки землі (з 2024 року – 5% НГО). За поточний рік розрахунок сплата МПЗ відбудеться у 2023 році після здачі усіх річних декларацій та вирахування відповідної різниці.

«ЖОДЕН З УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІТИКІВ НЕ МАЛИ І НЕ МАЮТЬ КОНТРОЛЮ ЩОДО ПОЗИЦІЇ ТА РІШЕНЬ ЦЕРКВИ», — МИТРОПОЛИТ ЕПІФАНІЙ

    Увечері Чистого четверга, який має дуже важливе значення для кожного християнина, предстоятель Православної Церкви України звернувся до вірних. Блаженніший Епіфаній пояснив це тим, що історичне значення нинішніх подій для звільнення українського православ’я від ярма «руського міра» спонукає його зробити це саме цього дня.