За ініціативи громадської організації «Рідний дім – Брусилівщина» в Брусилівській селищній територіальній громаді стартує проєкт «Чекаємо на твоє повернення».

Демобілізовані військовослужбовці, які перебували у зоні активних бойових дій, пережили сильний стрес і травмуючий досвід війни. Ми хочемо, аби родини і вся громада були готові до повернення захисників та захисниць з війни. Тому проєкт покликаний підвищити обізнаність мешканців громади про різні аспекти ментального здоров’я, як от емоційне, психологічне, соціальне та духовне благополуччя; та посилити спроможність фахівців громади надавати послуги в сфері психічного здоров’я. Для покращення власного ментального здоров’я потрібно виконувати фізичні та дихальні вправи, правильно харчуватися, достатньо спати, займатися хобі та медитацією, подорожувати, спілкуватися з друзями та сім’єю, не соромитися звертатися за допомогою до психолога чи психіатра, не пригнічувати свої емоції, а вчитися з ними справлятися та розуміти їх.

Також у рамках проєкту члени родин військовослужбовців можуть звертатися за безкоштовною психологічною та психотерапевтичною допомогою до провідних спеціалістів. Дані консультації можуть надаватися індивідуально та групам осіб.

Проєкт впроваджується громадською організацією «Рідний дім – Брусилівщина» у межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконується організацією Пакт.

 

 

@USAID Ukraine - USAID Україна

@Розбудова стійкої системи громадського здоров’я

Фото без опису