9 травня - День Європи

  День Європи, який раніше відзначали в Україні в третю суботу травня, указом президента перенесли на 9 травня. Президент України Володимир Зеленський вчора, 8 травня, підписав указ про встановлення нової дати для святкування Дня Європи. «Установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу», – йдеться в указі.

День пам'яті та примирення

  8 травня Україна разом із європейськими країнами відзначає День пам’яті та примирення.  У ці дні ми згадуємо та вшановуємо пам’ять всіх, чиє життя забрала війна.

На Житомирщині стартував проєкт з підтримки малого та середнього бізнесу у чотирьох громадах

         На замовлення програми EU4Business Агенція регіонального розвитку Житомирської області починає працювати над втіленням нового проєкту "Спроможна громада для ведення бізнесу" із підтримки малого та середнього бізнесу у чотирьох громадах регіону. Учасниками стали Малинська, Коростишівська, Радомишльська та Брусилівська громади.     Проєкт "Спроможна громада для ведення бізнесу" передбачає широкий спектр навчальних заходів для представників громад та бізнесу, практичної підтримки бізнесу та дослідження бізнес-середовища у громадах. Протягом семи місяців представники бізнесу з Коростишівської, Брусилівської, Малинської та Радомишльської громад будуть учасниками низки заходів із відновлення і сталого розвитку систем підтримки малого і середнього підприємництва», – розповідає в.о. директора Агенції регіонального розвитку Житомирської області Маргарита Сіранчук.      У межах цього проєкту для підприємців проведуть навчання щодо сталого ведення бізнесу та підвищення продажів. Заплановані заходи допоможуть бізнесу: ● розвинути підприємницьку культуру та знання включно із заходами, спрямованими на підтримку стійкості бізнесу у військовий час; ● розширити доступ малого і середнього бізнесу до ринків, у тому числі міжнародних; ● підтримати та впровадити інновації у секторі МСП.       Проєкт передбачає широкий комплекс навчальних заходів для бізнесу, зокрема навчання для МСП щодо використання реєстрів розрахункових операцій, тренінги й індивідуальні консультації по онлайн-продажах. Також, планується розробка маркетингової продукції для МСП. Крім того, буде здійснено комплексне дослідження бізнес-середовища громад-учасниць проєкту. Уже у травні будуть проведені перші активності за проєктом для підприємців та органів місцевого самоврядування, які сприятимуть впровадженню нових практик взаємодії з бізнесом, залученню інвесторів до громад. Тож, слідкуйте за новинами та анонсами щодо заходів та навчань на сайті та сторінці Агенції регіонального розвитку у мережі Фейсбук.                                    Довідкова інформація:    Програма міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.        EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

БЛАГОДІЙНИЙ ТУРНІР З МІНІФУТБОЛУ «РАЗАОМ ДО ПЕРЕМОГИ»

   6 травня 2023 року на базі Брусилівського ліцею №1 імені І.І. Огієнка пройшов благодійний турнір з мініфутболу на підтримку ЗСУ  «Разом до Перемоги». Участь взяли 8 команд.  Переможцями турніру стала ФК «ВОДОТИЇ»; ІІ місце зайняли гравці ФК «БРУСИЛІВ»; ІІІ місце – ФК «БРУМОР».   Також було нагороджено кращого бомбардира турніру. Ним став БАСАЛКЕВИЧ ДМИТРО ФК «ВОДОТИЇ».   Щиро дякуємо за допомогу в організації та проведенні даного турніру небайдужим людям, а саме: -    селищному голові Габенцю Володимиру Васильовичу та голові ГО «Рідний дім – Брусилівщина» Нікітчину Олександру Юрійовичу – за виділені кошти на призи та організацію змагання; -    головному судді Галенчику Андрію Васильовичу, другому судді Зайцю Андрію Миколайовичу, третьому судді Павлюку Юрію Павловичу – за суддівство, організоване на вищому рівні; -    КНП «Центру ПМСД» Брусилівської селищної ради – за надання кваліфікаційного медичного працівника Волошенко Тетяни Анатоліївни; -    дирекції Брусилівського ліцею №1 імені І.І. Огієнка – за надання медичного персоналу Глущенко Олени Степанівни та за дозвіл провести турнір на базі закладу освіти.   Також велика вдячність всім учасникам: ФК «ЗДВИЖ», ФК «СОЛОВЕЙ», ФК «СІЧ», ФК «ХОМУТЕЦЬ», ФК «ПАТРІОТ».   Хочеться повідомити, що на благодійному турнірі з мініфутболу «Разом до Перемоги» було зібрано 10 550 гривень. Ці кошти будуть передані на потреби ЗСУ.   Бажаємо кожному здоров’я, перемоги та гарного настрою. СЛАВА УКРАЇНІ! 

Відбулось  шістдесяте  засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради восьмого  скликання

03 травня 2023 року в залі засідань селищної ради за адресою: смт Брусилів, вул. Небесної Сотні, 2 відбулось  шістдесяте  засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради восьмого  скликання.

До відома жителів громади!

   Громадяни, які на опалювальний період 2022 – 2023 років оформляли субсидію, а на неопалювальний  період 2023 року бажають перейти на пільги по житлово-комунальним послугам (ЖКП) (наприклад -потерпілі та ліквідатори аварії на ЧАЕС) повинні звернутися до  адміністраторів відділу ЦНАП селищної ради в старостинських округах  та безпосередньо у відділ ЦНАП селищної ради в смт Брусилів вулиця Захисників України, 7  для  написання заяви  на пільги по ЖКП.  При собі необхідно мати: паспорт,  довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру (РНОКПП), пільгове посвідчення, банківський рахунок та їх копії, а також  квитанції  на надані послуги від постачальників.