Пам’ятка для батьків!

 Літо – найкраща пора для активного сімейного відпочинку. Вода в водоймах поступово прогрівається і відкривається пляжний сезон. А це означає, що не буде зайвим ще раз обговорити всі правила поведінки на воді для дітей, адже саме вони найчастіше наражаються на небезпеку.

Правила благоустрою

З метою моніторингу стану дотримання Правил благоустрою, забезпечення чистоти, утримання в належному санітарному стані території селища та населених пунктів, споруд сектору приватної забудови та прибудинкових територій тривають рейди щодо виявлення порушень Правил благоустрою населених пунктів Брусилівської громади. Так, днями, спеціалісти відділу самоврядного контролю Брусилівської селищної ради здійснили перевірку по вулицях селища Брусилів. В результаті роботи було складено 12 приписів на жителів населеного пункту із вимогою усунути порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою у 10-ти денний термін. В разі невиконання припису, на порушників будуть складені протоколи про адміністративні правопорушення, що тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу у розмірі від 340 до 1700 гривень. Розмір штрафу буде встановлюватись адміністративною комісією при виконавчому комітеті Брусилівської селищної ради.

Підтримка гендерного підходу в радах ВПО

12 липня 2023 року в Селищному будинку культури Благодійною організацією «Благодійний фонд «СТАБІЛІЗЕЙШЕН СУППОРТ СЕРВІСЕЗ» за підтримки Агенства ООН у справах біженців спільно з Координаційною радою з питань внутрішньо переміщених осіб, відділом соціального захисту населення Брусилівської селищної ради та КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради проведено захід на тему: «Підтримка гендерного підходу в радах ВПО» в рамках проекту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Дякуємо модераторам Олександру Пінчуку та Ігорю Даниліну за підтримку та допомогу в інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду.

Обережно – ботулізм! Утримайтесь від споживання консервованих та в'ялених продуктів домашнього виготовлення!

    В умовах війни значна частина людей має обмежений доступ до свіжих та якісних продуктів харчування. Проте закликаємо з обережністю вживати продукти домашнього консервування, в'ялену чи копчену рибу, оскільки це може стати причиною ботулізму.

ДО УВАГИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ!!!

    Наразі в різних регіонах України реєструються харчові отруєння та випадки гострої кишкової інфекції, які пов’язані із вживанням небезпечних та неякісних харчових продуктів, тому враховуючи літній період року, високу температуру повітря та з метою недопущення виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій, ботулізму та масових спалахів харчових отруєнь серед населення, на виконання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», рекомендуємо:

Громаді потрібна патронатна сім’я

   В рамках реформи системи опіки та піклування важлива роль належить такій формі роботи, як патронат над дитиною. Зі слів міністра соціальної політики України Оксани Жолнович: « Моя велика мрія-щоб у кожній громаді була спеціально навчена патронатна родина. Підготовка таких родин йтиме за допомогою ЮНІСЕФ. І тоді б діти не залишалися в закладах інституційного догляду. Навіть якщо діти й чекатимуть на визначення статусу, вони матимуть можливість перебувати у родині, хоч і тимчасовій».