В дванадцяте місто Дніпро  приймав учасників Міжнародного фестивалю пісні «Чорнобильські мотиви», присвяченого Дню вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.  Засновниками   та  організаторами   фестивалю  є Всеукраїнська громадська організація «Асоціація «Афганці» Чорнобиля»  та  Дніпропетровська   обласна  організація  Всеукраїнської громадської організації  інвалідів «Союз Чорнобиль України», які за підтримки Дніпропетровської    обласної   адміністрації  та Дніпропетровської обласної ради мали можливість прийняти 146 учасників по різних номінаціях  від 12 областей України. Обов’язковою умовою фестивалю є виконання пісенних і поетичних творів та малюнків на Чорнобильську тематику. Серед членів пісенного журі цьогорічного фестивалю були народні артисти України Валентина Степова- голова журі та спів-голова журі Анатолій Гнатюк. 

      Ми щиро вітаємо  учасників народного вокального тріо «Спокуса» Коростенського районного Будинку культури із високою нагородою в номінації «Кращий музичний колектив»-  Спеціальною відзнакою голови журі- народної артистки України, кавалера ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня, солістки Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України Валентини Степової та премією (а таку відзнаку на цьому фестивалі вручають дуже рідко)!!!  Вручення дипломів переможцям проходило під час гала-концерту, і гордістю сповнювалось серце представників Житомирщини, коли ведуча запросила на сцену окрасу фестивалю-  наше тріо з піснею «Червона калина», по закінченню якої  в залі звучали вигуки «Браво!!!» та  овації від глядачів- учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Дніпропетровської області, які стоячи дякували дівчатам за їх талант. Вітаємо з перемогою і Любов Колесник, головного спеціаліста відділу культури Коростенської РДА, Анну та Анастасію  Шкіль,  гуртківців Брусилівського СБК, учениць Брусилівської гімназії імені Г.Готовчиця, яких нагороджено дипломами поетичного конкурсу «Зірка полину» в номінації «Кращий декламатор» за проникливе виконання поетичних творів.

     Відповідно до Положення про Міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви» на конкурсі «Чорнобильська палітра» були представлені 794 малюнки  школярів різних вікових категорій із 6 областей України, серед них- від Брусилівщини було подано 14 робіт учасників всеукраїнського тренінгу  та переможців районного конкурсу малюнків  «Чорнобиль очима дітей», і ці малюнки мали можливість побачити всі учасники святкового гала-концерту.  В рамках фестивалю проводилась виставка робіт прикладного і декоративно-ужиткового мистецтва, на якій, за доброю традицією,  від брусилівчан вручили організаторам фестивалю запашний коровай та представили роботи наших майстрів-аматорів -  картини, виконані в техніці «пірографія» Аркадія Поліщука (Брусилівська гімназія ім.Г.Готовчиця) та вишиті бісером картини та сорочки Тетяни Лаворчук (Брусилівський СБК), і вироби з кукурудзяного листя, виготовлені майстром народної творчості Ганною Куриленко. Учасники і гості святкового гала-концерту  відзначили  високу майстерність всіх робіт наших умільців, і тому було дуже приємно отримати дипломи від поважного  журі на чолі з Анатолієм Гнатюком.

            Фестиваль завершився, на  згадку були зроблені фото з  членами журі, і надовго залишаться незабутні враження від побаченого і почутого в ході конкурсних програм та від спілкування з учасниками фестивалю. Додому учасники фестивалю поверталися з піднесеним настроєм і приємними враженнями від спілкування з представниками різних регіонів України як на самому фестивалі та гала-концерті, так і на святковій вечері. А ще є бажання побувати на 13-му фестивалі. Все це можливо- адже  в нас є  багато талановитих аматорських колективів і солістів, читців і поетів, художників і майстрів, але … без фінансової підтримки меценатів зробити це важко.  Наша громадська організація щиро дякує аматорам - читцям, співакам, майстрам, які достойно представили Житомирщину на цьогорічному фестивалі, і бажаємо їм нових творчих здобутків та перемог!.. Слова подяки ми також адресуємо М.А.Компанцю (ТОВ «Брусилівські ковбаси»),   адже саме завдяки йому, небайдужій  до аматорської творчості людині, представники Брусилівщини мали можливість бути учасниками «Чорнобильських мотивів». Кажуть, що добро віддячується сторицею, і ми бажаємо всім меценатам- щоб вам ладилося і в родинах, і на роботі, щоб примножувалися ваші здобутки і здійснювалися всі плани. А наші аматори будуть і надалі своєю творчістю прославляти рідне Полісся.  Всім бажаємо міцного здоров’я, миру і радості в кожному прожитому дні!..

                         Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

                  Г.Андреєва, заступник голови Житомирської обласної   

                         організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України»