Свято села на Покрову у Бикові

Свято села на Покрову у Бикові

До традиційного свята села на Покрову в Бикові  готувалася вся громада. В сільському клубі напередодні постійно проводилися репетиції аматорського колективу «Калинонька», клопітку підготовку до концерту проводили в місцевих дитсадку та в школі.  До свята були залучені всі не байдужі - Цирубалко Олег готував для глядачів лавки, Кучин Олександр займався оформленням сцени, а Ущаповська Галина готувала виставку робіт місцевих умільців, над сценарієм та святковим концертом працювали аматори «Калиноньки» на чолі з Іриною Чміль…

Свято села у Дивині

Свято села у Дивині

Осінь- найбагатша і найщедріша на свята пора року. І одне з найбільших свят- свято Покрови- для українців дарує День захисника України та День українського козацтва. А для жителів Дивина, Бикова та Карабачина це ще і Свято села, на яке збираються всі родичі та гості.

Свято Покрова Пресвятої Богородиці у Карабачині

Свято Покрова Пресвятої Богородиці у Карабачині

14 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, преосвященніший єпископ Паїсій владика Житомирський і Овруцький Української православної церкви  Київського патріархату відвідав Брусилівську громаду. На запрошення Брусилівського благочинного настоятеля с.Карабачин прот. Олега Романина, який очолив святкову літургію з нагоди престольного свята. За богослужінням молилося запрошене духовенство. Після Божественної літургії, на запрошення отамана козаків Валентина Венчагова  преосвященніший єпископ Паїсій відвідав громадську організацію «Поліське козацтво» Святого Апостола Андрія Первозванного,  де освятив поставлений хрест та нагородив козаків  грамотами.

Спортивні змагання вчителів

Спортивні змагання вчителів

Вчитель-це приклад для наслідування. Наші педагоги це чудово демонструють. 7 жовтня в м. Радомишль  відбулися зональні обласні змагання Спортивних ігор серед педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.   Наш дружний освітянський колектив  продемонстрував чудові результати і вже може похвалитися першими перемогами в своїй зоні, а саме:

Відбулась нарада колективу комунальної установи «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради

Відбулась нарада колективу комунальної установи «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради

  За участю заступника селищного голови Шкуратівського В.В., в.о.старост за територіальною належністю   в приміщенні селищної ради відбулась нарада колективу комунальної установи «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. В ході наради підсумовано роботу установи за 9 місяців поточного року, обговорено питання інвентаризації осіб, які отримують соціальні послуги у відділенні соціальної допомоги вдома, а також схвалено колективний договір установи на 2017-2020 роки.  

Екскурсії до Брусилівської бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка

Екскурсії до Брусилівської бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка

У першій декаді жовтня відбулись екскурсії до Брусилівської бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка учнів 5х класів ЗОШ №1, які і стали її наймолодшими користувачами. Працівники бібліотеки розповіли відвідувачам про правила користування та ресурси закладу, провели пізнавальну вікторину. По закінченні екскурсії учні мали змогу скористатися послугами бібліотеки: взяти до читання книги та періодичні видання, отримати доступ до мережі Інтернет та запрошення на бібліотечні заходи.                      І.Калейчик.

Святкування Дня працівників освіти

Святкування Дня працівників освіти

Осінніми погожими днями, коли жовкне листя, але сонце ще стоїть досить високо в небі,  в Україні відзначають день працівників освіти. Цьогоріч свято постукало в двері з першим жовтневим днем.

ПРАВО НА ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ

ПРАВО НА ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ

ПРАВО НА ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ є одним із основоположних прав людини і громадянина, що забезпечує становлення демократичного суспільства. Особливо актуальним забезпечення надання та оприлюднення інформації набуває в умовах глобалізації, коли інформація є фактично одним з основних чинників, що впливають на розвиток сучасних суспільних відносин. Статтею 34 Конституції України гарантується право кожного на вільний збір, зберігання, використання і поширення інформації. Одержання та поширення інформації закріплено і Загальною декларацією з прав людини. Правове регулювання доступу до інформації здійснюється також іншими нормативно-правовими актами, особливе місце серед яких займають Закони України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про звернення громадян», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя у добровільному порядку

Поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя у добровільному порядку

 Добровільний поділ майна подружжя – передбачає досягнення відповідної угоди між подружжям. Волевиявлення подружжя про поділ спільного майна має бути засвідчено нотаріусом.