Подарунок на свято

Подарунок на свято

      Закінчився ще один навчальний рік, який був багатий на різні конкурси, фестивалі, змагання, олімпіади. Наша районна громадська організація «Союз Чорнобиль» намагається всіляко підтримувати школярів Брусилівщини- активних учасників культурно-масових і спортивних заходів, тож для них ми вишукуємо можливості побувати на різноманітних екскурсіях, тренінгах, концертах і виставах. І дякуючи нашим славним землякам та меценатам  діти впродовж багатьох років  побували  на численних виставах та концертах в Києві і Житомирі.  А напередодні  цьогорічного Міжнародного дня захисту дітей 40 школярів  Брусилівського району, дякуючи Герою України Олександру Олександровичу Омельченку, отримали прекрасну нагоду переглянути виставу «Попелюшка» в Київському  Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка та виставу «Дюймовочка» в Київському академічному театрі ляльок. Діти та дорослі, які їх супроводжували, отримали великий заряд емоцій, адже дехто з них вперше побував в театрі, а окремим навіть пощастило доторкнутися до акторів, які в ході вистави «Попелюшка» проходили по залу. На згадку про свято кожен сфотографувався, особливо біля фонтану поблизу театру ляльок та поруч із фігурками казкових героїв. А ще діти отримали можливість купити на свій вибір  смаколики та посмакувати ними в «Макдональдсі» (про це потурбувались їх батьки)… Від імені дітей та батьків щиро дякуємо Олександру Олександровичу Омельченку за білети на вистави та Миколі Івановичу Корженко із Ставищ, який посприяв в організації поїздки. Бажаємо вам міцного здоров’я, достатку, успіхів у всіх ваших благих ділах!!!

   Хай множиться добро…  

   Хай множиться добро…  

   Кожен з нас радіє хорошим зустрічам, приємним новинам і подіям. І коли восени минулого року розпочався ремонт глядацької зали Брусилівського селищного Будинку культури, радість була не лише в тих, хто в ньому працює чи виступає, а й в глядачів та практично у всіх жителів Брусилова. Адже ремонт в залі проводився востаннє десь у 1986-1987 роках, тож і стіни, і стеля та підлога мали не дуже привабливий вигляд. І як добре, коли є небайдужі люди, які не відмовляються допомогти у вирішенні нагальних потреб. Слова вдячності ми адресуємо голові Житомирської обласної ради Володимиру Ширмі, депутату обласної ради Миколі Рудченку і голові Брусилівської районної ради Ніні Рафальській, за сприяння яких з обласного бюджету 2018 року були виділені кошти на ремонт СБК, тож в глядацькій залі замінено підлогу і панелі, пофарбовано стелю і стіни.  Дякуємо ми і генеральному директору ТОВ «Файдал-УА» Сергію Хоменку, який виділив грунтовку та фарбу для приведення в належний вигляд стін і стелі на сцені Будинку культури. В народі кажуть, що тим, хто допомагає творити добрі справи, віддається вдвічі більше. Ми, працівники селищного Будинку культури,  щиро дякуємо вам, наші шановні спонсори, за  ваші благі діла і небайдужість, хай Господь посилає вам міцне здоров’я і дарує всім вам свою благодать!!!

«Дитинство – країна книжкових забав і розваг»

«Дитинство – країна книжкових забав і розваг»

    31 травня заступником директора по роботі з дітьми Брусилівської центральної бібліотеки Кіщенко Марією Володимирівною та бібліотекарем дитячої бібліотеки Паламарчук Любов’ю  Василівною на базі дитячої бібліотеки був проведений захід до Дня захисту дітей. До заходу долучились начальник Брусилівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області та фахівець з соціальної роботи КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради відділ соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Котлярчук Наталія Василівна та неповнолітній, який перебуває на обліку в Брусилівському районному секторі пробації. Для учасників свята бібліотекарі підготували розважально-ігрову програму «Дитинство – країна книжкових забав і розваг». В рамках програми була проведена літературна естафета, бібліотечний квест «Із книг я знаю все на світі». Всі учасники мали можливість проявити себе та свої знання. Бібліотека також оформила розгорнуту книжкову виставку 

Здається в оренду частина  приміщення, яке знаходиться на балансі КНП «Брусилівська лікарня»,  площею 34,6 кв.м.

Здається в оренду частина приміщення, яке знаходиться на балансі КНП «Брусилівська лікарня»,  площею 34,6 кв.м.

Брусилівська  селищна рада оголошує  конкурс на передачу в користування на умовах оренди  індивідуально визначеного  (нерухомого) майна – відокремлену частину приміщення, яке знаходиться на балансі КНП «Брусилівська лікарня»,  площею 34,6 кв.м., що розміщене за адресою: Житомирська обл., Брусилівський район, смт.Брусилів, вул. Лермонтова, 41, для розміщення аптеки. Для участі у конкурсі необхідно подати на розгляд конкурсної комісії за адресою: смт. Брусилів, вул. Небесної Сотні, 2, 1-й поверх (загальний відділ Брусилівської селищної ради), наступні документи:

Система енергоефективності Словенії. Уроки для України

Система енергоефективності Словенії. Уроки для України

На початку травня представники громад Житомирщини відвідали Словенію в рамках міжнародного навчального візиту, організованого проектом «Енергоефективність у громадах II», який впроваджується компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Програмою «U-LEAD з Європою».

  Щиро дякуємо…

  Щиро дякуємо…

     Ми щиро дякуємо голові Брусилівської ОТГ Габенцю Володимиру Васильовичу, виконкому  і депутатам Брусилівської селищної ради та народному депутату України Дзюблику Павлу Володимировичу за гарний подарунок - ремонт нашого закладу та за сучасні комфортні стільці в глядацькій залі і в методкабінеті. Всі, хто заходить в наш заклад, отримують масу позитивних емоцій, коли переглядають стенди у фойє і мають можливість зручно посидіти в м’яких  кріслах в залі.  І дуже приємно було зустрічати учасників першого Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Огієнкові дзвони»  та фестивалю «Родинні скарби Брусилівщини» в оновленій залі. Спасибі всім, хто потурбувався про майбутнє Брусилова - адже наш Будинок культури є не тільки центром народної творчості, а й візиткою громади. Хай вам примножується в добрих справах і щастить в житті!

21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який триватиме до 11 червня 2019 року

21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який триватиме до 11 червня 2019 року

    Цей фотоконкурс має на меті встановити тенденції та сприяти розширенню можливостей жінок у розвитку життя громади. Він сприятиме підвищенню обізнаності про широкий спектр ролей, які жінки відіграють у нинішньому житті, що повинні бути визнані й враховані при прийнятті рішень на місцевому рівні. Фотоконкурс сприятиме створенню нових рольових моделей, особливо для молодого покоління та молодих жінок, які зможуть брати активну участь в економічному та політичному житті та нестимуть відповідальність.

   Фестиваль «Родинні скарби Брусилівщини»          

   Фестиваль «Родинні скарби Брусилівщини»          

    В селищному Будинку пройшов фестиваль народної творчості  «Родинні скарби Брусилівщини», метою якого є відродження та популяризація культурних і моральних цінностей сім’ї,  розвиток народної творчості, виявлення і підтримка творчих родин, виховання художнього смаку та підвищення престижу української національної культури. Організатором  фестивалю народної творчості  «Родинні скарби Брусилівщини» є відділ культури, туризму та діяльності   засобів масової інформації Брусилівської селищної ради і селищний Будинок культури.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ

    Рішенням виконавчого комітету селищної ради  від 09.01.2019р.№ 670 затверджено Заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Брусилівської селищної ради у 2019 році.

«Муніципальна няня»: як отримати компенсацію?

«Муніципальна няня»: як отримати компенсацію?

    До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»  звернулась Іванна Рогозів (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим. автора). Жінку цікавило, як отримати компенсацію послуги “муніципальна няня”. Консультації, в межах проекту «Я маю право», надали фахівці відділу «Брусилівське бюро правової допомоги».