До 25 червня продовжили прийом заявок на конкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади»

    До 25 червня продовжили приймання робіт на фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який присвячений питанням гендерної рівності у громадах. Сьогодні, попри десятиліття активності та обіцянок, жінки залишаються в невигідному становищі практично в усіх сферах – від робочого місця та дому до найвищих рівнів бізнесу та уряду. Більшість прибічників гендерної рівності вже усвідомлюють, що солідарність і розуміння між секторності є важливими для досягнення наших спільних цілей.

Аліменти на батьків

    Непрацездатні батьки мають право на отримання аліментів від своїх повнолітніх дітей. Про це, в межах проекту «Я маю право», розповіли фахівці Брусилівського відділу «Бюро безоплатної правової допомоги» Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Профорієнтаційна акція «Знавець професій»

   Минулого тижня у пришкільних оздоровчих таборах Брусилівського району стартувала профорієнтаційна акція «Знавець професій», яку проводили фахівці з профорієнтації Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ. Акція проводиться з метою ознайомлення учнів зі світом професій, розширення їх кругозору про різноманітність професійних видів діяльності та спонукання учнів до самопізнання та саморозвитку. Участь у акції прийняли близько сотні учнів 1-7 класів Брусилівської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1, Приворотської ЗОШ І-ІІІ ст.. та Ставищенської ЗОШ І-ІІІ ст..

Відновлюємо співпрацю з Польщею

    Представники органів місцевого самоврядування Брусилівщини:  голова районної ради Рафальська Н.А. та начальник відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації селищної ради Філоненко Л.М. на запрошення Конвенту Самоврядної  Співпраці Польща-Україна побували на фестивалі Польсько-Української культури в Трускавці. У рамках фестивалю відбулася конференція представників органів місцевого самоврядування України та Польщі, зокрема громад, які уклали угоди щодо міжнародного співробітництва. Така угода між Брусилівським районом та Белогардською гміною Польщі був укладений ще в 2008 році. 

Житомирщина вже п’ятий місяць поспіль лідер впровадження реформи децентралізації

      Житомирщина зберігає лідерство у формуванні об’єднаних громад. Про це свідчать дані моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Мінрегіону станом на 10 червня.

До дітей з любов’ю

        Під таким гаслом у Брусилові  3 червня біля селищного будинку культури було проведено святкове дійство для дітей, приурочене Міжнародному дню захисту дітей. Його організували та провели Брусилівська селищна рада за участю та підтримки  голови Володимира Габенця, народного депутата України Павла Дзюблика, відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, служба у справах дітей, сім’ї та молоді Брусилівської селищної ради, селищний будинок культури, відділ освіти Брусилівської селищної ради, центр юнацької творчості «Мрія». У програмі свята були різноманітні ігри, конкурси, пісні, малюнки  на асфальті «Шасливе дитинство». А по закінченні свята на всіх його учасників у фойє будинку культури чекали  солодощі, морозиво. Цього ж дня, на стадіоні відділом освіти Брусилівської селищної ради був проведений день олімпійського бігу. На святі всіх його переможців відзначили подарунками та вітальними листами.

БЕЗПЕЧНІ КАНІКУЛИ

    Відділом соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради 10.06.2019 року було  проведено акцію «Безпечні канікули». Спеціалісти відділу  відвідали КОНЗ Брусилівської ЗОШ І-ІІІст. №1. В ігровій формі з учнями 1 – 4 класів проведено бесіди на тему: «Дотримуйся правил дорожнього руху!», «Правила пожежної безпеки та поводження з електроприладами», «Правила поведінки на воді», «Правила поведінки, якщо ти один вдома». Серед учнів розповсюджено інформаційні буклети. Діти взяли активну участь в іграх та вивченні правил щодо власної безпечної поведінки під час літніх канікул.

До 18 червня триває конкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади»

    До 18 червня триває збір робіт на фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який присвячений питанням гендерної рівності у громадах. Наразі, ми отримали лише близько ста робіт від учасників.