До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»  звернулась Іванна Рогозів (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, - прим. автора). Жінку цікавило, як отримати компенсацію послуги “муніципальна няня”. Консультації, в межах проекту «Я маю право», надали фахівці відділу «Брусилівське бюро правової допомоги».

  Для отримання компенсації послуги “муніципальна няня" отримувач послуги протягом місяця після укладення угоди / договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років подає управлінню соціального захисту населення за місцем проживання наступні документи:

 – заяву про надання компенсації послуги “муніципальна няня?;

 – заяву про перерахування коштів із зазначенням рахунка в установі банку;

 – копію угоди / договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років між отримувачем послуги “муніципальна няня? та муніципальною нянею;

 – підтверджуючі документи щодо оплати муніципальній няні послуги з догляду за дитиною до трьох років (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).

До заяви додаються копії:

 – свідоцтва про народження дитини;

 –  паспорта отримувача компенсації з даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;

 – документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги “муніципальна няня?.

   Виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Їх адреси та контакти ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».

 Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» - на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги)