ДО УВАГИ БРУСИЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

  Першого листопада 2019 року селищним головою прийнято розпорядження за №163 «Про закріплення відповідальних за очистку доріг в зимовий період».

Відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів

    Переважна більшість підлітків вважає, що до їх повноліття за вчинене ними  правопорушення відповідають батьки. Проте, це не так. Законодавством передбачена  відповідальність неповнолітніх з 14 років.

11 громад Житомирщини за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" формують нову політику поводження зі сміттям

   11 громад Житомирщини завершили участь у проєкті німецької компанії GIZ «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні в об'єднаних територіальних громадах».  

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

     Сьогодні, 25 листопада 2019 року, в Міжнародний день проти насильства щодо жінок, та першого дня проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», між працівниками: відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Брусилівської селищної ради, Брусилівського ВП Коростишівського ВП ГУНП у Житомирській області, Брусилівського бюро правової допомоги, було проведено засідання круглого столу, з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання домашньому насильству на території селищної ради.

Пам’яті жертв голодомору в Україні

   Рано чи пізно кожна людина і весь народ обов’язково осмислює своє минуле. І сьогодні біля пам’ятного знаку «Жертвам голодомору 1932-1933 р.р.» знову зібралися жителі Брусилова, щоб пом’янути пам'ять мільйонів українців, які загинули голодною смертю під час голодомору 1932-1933 років в Україні. Про них пам’ятають ті, хто вижив - їхні діти і внуки, про них повинні пам’ятати і всі наступні покоління… І запалені біля знаку жалобні свічки є даниною нашої пам’яті великомученикам української історії- неоплаканих і невідспіваних, захоронених в спільні могили, без труни і молитви. На зібранні пам’яті і скорботи виступили голова Брусилівської районної ради Ніна Рафальська, секретар Брусилівської селищної ради Алла Волошенко та керівник апарату Брусилівської райдержадміністрації Любов Павлюк. Громадянську панахиду по невинно загиблих в роки голодомору в Україні провів благочинний Православної церкви України, настоятель Свято-Воскресенської церкви Брусилова Олег Романина. Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних в роки голодомору згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Увага дитині-успіх країні

    21 листопада у Житомирі за підтримки  «Благодійного фонду «Надія є» та служби у справах дітей, департаменту культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації  відбувся обласний мистецький конкурс-фестиваль родин «Увага дитині-успіх країні».

І знову нові зустрічі…

  Літературно-мистецьке об’єднання «Жива вода», яке діє при Брусилівському селищному Будинку культури, щоразу на своїх  засіданнях презентує поетичні і творчі роботи місцевих аматорів, представляє нових талановитих героїв.

Відбулася 38 сесія Брусилівської селищної ради

    Сьогодні відбулася 38 сесія Брусилівської селищної ради 7 скликання. На розгляд сесії було винесено наступні питання: «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території Брусилівської селищної ради»,  «Про внесення змін до статутних документів КУ « Брусилівська центральна бібліотека ім.Григорія Макаровича Ткаченка» та інші.