Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є важливим напрямком діяльності Брусилівської селищної ради.

   Підготовка до оздоровчої кампанії почалася ще з початку року. Комплексною Програмою оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на 2021 рік передбачено 650 тисяч гривень для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. На території Брусилівської селищної територіальної громади проживає 542 дитини, що мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед яких 530 дітей шкільного віку, 325 дітей, які перебувають на диспансерному обліку з різними захворюваннями і потребують санаторно – курортного лікування. Першочергового оздоровлення потребують: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування – 54 дитини; діти-інваліди – 58 дітей; діти з багатодітних сімей – 546 дітей; діти учасників бойових дій в зоні проведення АТО –  106 дітей, діти внутрішньо переміщених осіб – 22 дитини.  Цього літа було заплановано охопити оздоровчим відпочинком 110 дітей.

 Відділом соціального захисту населення селищної радою були проведені тендерні закупівлі через систему електронних торгів Prozorro, для придбання послуг з відпочинку дітей у 2021 році на узбережжі Чорного моря (крім АР Крим) та в гірській місцевості Івано-Франківської області.

  За результатами проведеної закупівлі, відділом соціального захисту населення селищної ради були укладені договори про закупівлю послуг за  кошти місцевого бюджету з  ДЗОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Зорька» (Одеська область, Татарбунарський район, с. Приморське, к-т «Расєйка») та ТОВ «Туристично-оздоровчий комплекс «Едельвейс»  (Івано-Франківська область, смт Микуличин), на придбання 110 путівок, для відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

   Станом на 08 серпня 2021 року в дитячому оздоровчому закладі «Зорька» (курорт Расєйка, село Приморське, Одеська область) оздоровилось 80 дітей , які потребують особливої соціальної уваги, а саме:  

17 дітей-сиріт та дітей, позбавлені батьківського піклування;

2 рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;

5 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»»;

17 дітей з багатодітних сімей;

2 дітей з малозабезпечених сімей;

22 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

15 дітей, які перебувають на диспансерному обліку

 

   Дитячий оздоровчий заклад «Зорька» - це чудове місце зі свіжим морським повітрям та сприятливими умовами для оздоровчого відпочинку дітей. Програма відпочинку ДОЗ «Зорька» направлена на розвиток особистості дитини, реалізацію її творчих здібностей, виявлення особистого потенціалу, фізичний розвиток та укріплення здоров’я.

 

Провідний спеціаліст відділу соціального захисту

населення селищної ради                                                    Світлана Кондратюк

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису