Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”

    Традиційно на початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”. З метою надання дітям, які виховуються в сім'ях, які опинились в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо – зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності. Відповідно до наказу № 54-ОД від 22.08.2019 року служби у справах дітей облдержадміністрації та наказу №152 від 27.08.2019 року служби у справах дітей, сім’ї та молоді Брусилівської селищної ради  «Про організацію проведення у 2019 році Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на території Брусилівської селищної ради. В ході проведених перевірок було встановлено, що усі діти шкільного віку охопленні навчанням. З дітьми були проведені бесіди щодо належного відвідування занять, ознайомлено їх із відповідальністю за вчинення правопорушень та обов’язками учнів. Під час рейдів здійснено відвідування 32 сім’ї в яких виховується 104 дитини, які опинились в складних життєвих обставинах про що складено акти обстеження житлово-побутових умов проживання. Також встановлено, що дирекцією навчальних закладів вживаються всі заходи щодо залучення дітей шкільного віку до навчання.

Шукаємо кандидатів  в патронатні вихователі!

     Служба у справах дітей , сім’ї та молоді  Брусилівської селищної ради оголошує набір кандидатів у патронатні вихователі, з метою створення найкращих умов для зростання дитини та подолання складних життєвих обставин. Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд (від 3-х до 6-ти місяців), виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Патронатним вихователем можуть стати:

Про додаткову відпустку військовослужбовцям та учасникам бойових дій.

     Пункт 12 ч.1 ст.12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачає надання учасникам бойових дій додаткової відпустки зі збереженням заробітної плати строком 14 календарних днів на рік. Також статтею 16-2 Закону України «Про вiдпустки» передбачено право УБД, iнвалiдiв вiйни, статус яких визначений Законом України «Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соціального захисту», на отримання додаткової вiдпустки iз збереженням заробiтної плати тривалiстю 14 календарних днiв на рiк. Пунктом 8 ст. 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» регламентовано, що військовослужбовцям, крім тих, що перебувають на строковій військовій службі, можуть бути надані додаткові відпустки у зв'язку з навчанням. Проте, творчі та соціальні відпустки надаються відповідно до Закону України «Про відпустки».

Упорядковували території

    Осінні дні добігають кінця. Дбайливі господарі наводять лад у своїх обійстях. От і Брусилівська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості у співпраці з Брусилівською селищною радою організували громадські роботи по благоустрою та упорядкуванню територій парку, придорожніх смуг, пам’ятників, меморіальних місць, кладовищ тощо. Протягом тижня 14 безробітних взяли участь у благоустрої територій Брусилівської громади.

Всі теплопостачальні компанії Житомирщини підключені до газорозподілу та можуть вчасно розпочати опалювальний сезон

   Система газопостачання області повністю готова до опалювального сезону 2019-2020. Вчасно проведений комплекс робіт фахівцями АТ «Житомиргаз» надає можливість в повній мірі забезпечити підключення до газорозподілу усіх теплопостачальних компаній області.  

  Пам’ятаємо, перемагаємо…

   28 жовтня  щорічно  відзначається  як День визволення України від фашистських загарбників, День вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. В Брусилові керівники Брусилівської селищної ради, районної ради, райдержадміністрації і  ветерани війни і праці поклали квіти до обеліска Слави, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни. Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув, і тим, хто вижив у пеклі 40-х  років, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні. 

Конкурс професійної майстерності "Кращий за професією" серед працівників культури

   Брусилівська селищна рада, відділ культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради і Брусилівський селищний Будинок культури провели конкурс професійної майстерності «Кращий за професією» серед працівників сільських клубних закладів нашої громади. Метою конкурсу є обмін досвідом по використанню інноваційних форм роботи, удосконаленню культурно-дозвіллєвої діяльності сільських клубних закладів, підвищення престижу професії працівника культури. Адже від професійних здібностей наших працівників, від їхнього таланту і організованості залежить загальна культура нашого народу.