Виставка картин до Дня Соборності України

Виставка картин до Дня Соборності України

  З нагоди Дня Соборності України у Брусилівському селищному Будинку культури відбулася виставка робіт майстрині з Водотиїв Бондарчук Ольги Миколаївни та Кононученко Галини Григорівни -  вишивальниці із смт  Чоповичі  Малинського району.

Виставка картин у Водотиях

Виставка картин у Водотиях

    21 січня  2020 року в приміщенні Водотиївського ліцею відбулася виставка робіт художника,  майстра народної творчості, жителя села Водотиї Кравчука Івана Григоровича. Виставка присвячена Дню Соборності України та організована за сприяння директора Водотиївського сільського Будинку культури Бондара Олександра Петровича.

Відбулась координаційна зустріч голови Житомирської ОДА з директором Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ

Відбулась координаційна зустріч голови Житомирської ОДА з директором Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ

  Сьогодні 14 січня 2020 року відбулась зустріч Бастіана Файгеля, директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, із Віталієм Бунечком, головою Житомирської облдержадміністрації, та Володимиром Ширмою, головою Житомирської обласної ради.

Поради від рятувальників для безпечного святкування Водохреща

Поради від рятувальників для безпечного святкування Водохреща

   19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят – Водохреща. Для того, щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на воді та льоду. Щорічно рятувальники району забезпечують безпеку цих заходів. Для цього чітко визначаються місця для купання, обстежуються дно водоймищ та вживаються додаткові заходи безпеки. Тож, всі охочі зможуть належно вшанувати християнські традиції у спеціально обладнаному для цього місці, без ризику для життя. Пам’ятайте, неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях та з неперевіреним дном.

У Брусилові пройшов фестиваль  колядок та щедрівок "Коляда Івану Огієнку"

У Брусилові пройшов фестиваль колядок та щедрівок "Коляда Івану Огієнку"

   Уже традиційним на Брусилівщині став фестиваль колядок та щедрівок "Коляда Івану Огієнку", який відбувся 14 січня в Брусилівському селищному Будинку культури з нагоди 138-ої річниці від дня народження нашого славного земляка, відомого вченого, літератора, перекладача та громадського діяча Івана Огієнка, ієрарха православ’я митрополита Іларіона, людини котра все своє життя пристрасно і одержимо творила Україну і стала духовним світочем української нації. Всіх присутніх на святковому дійстві вітали голова районної адміністрації Віктор КОНДРАТЮК, голова районної ради Ніна РАФАЛЬСЬКА та Брусилівський селищний голова Володимир ГАБЕНЕЦЬ, які і були ініціаторами та організаторами святкового фестивалю.

Казкова атмосфера під час зимових канікул

Казкова атмосфера під час зимових канікул

   Діти – найдорожчий скарб, наша гордість і надія. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх є святим обов’язком сім’ї,  влади та громадськості. Тільки тоді вони ростимуть здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні. Це добре розуміють наші меценати. Під час різдвяних свят та зимових канікул 60 дітей із Брусилівської селищної ради завдяки нашому земляку  Олександру Олександровичу Омельченку, голові Брусилівської селищної ради – Володимиру Васильовичу Габенцю та голові профспілки Брусилівської громади – Танасовій Катерині Сергіївні мали змогу побувати на чарівній виставі «Попелюшка» у Київському Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка, на усіх дітей після завершення вистави чекали солодкі подарунки.

Новорічні свята у Києві

Новорічні свята у Києві

    Є на Україні багато благодійних і громадських організацій, які  пікулуються про те, щоб програма різдвяних свят для дітей була  насичена.  Ми щиро дякуємо президенту Міжнародного благодійного фонду "Діти-інваліди Чорнобиля" Колесніковій В.П. за можливість побувати дітям Брусилівщини на прем'єрі вистави Діснейленд-на льоду "Крижане серце" в Палаці спорту в Києві, яка відбулася на початку цього року. Хочу сказати, що Валентина Прокопівна впродовж багатьох років  шукає чарівників, які створюють свято для дошкільнят і школярів з усієї України, допомагає нам повірити в диво і добрих людей, і підтвердженням цьому є наші щорічні поїздки на вистави до Києва (до речі, в складі групи, яка побувала на виставі, були діти з Брусилова, батьки котрих за сприяння цього Фонду колись побували на відпочинку в Італії та Франції). Не один десяток років добрим чарівником для дітей Брусиліського району є  наш земляк О.О.Омельченко. Тож і на ці різдвяні свята  він спільно з Київським дитячим фондом він підготував сюрприз-  можливість нашим дітям побувати на виставі «Попелюшка» в Національному академічному театрі імені І.Франка та отримати солодкі подарунки. І хай  не всі бажаючі, на жаль, змогли побувати на новорічних виставах, я вірю, що цей рік буде щасливим для наших дітей і для всіх дорослих. Бажаємо всім  нашим благодійникам і всім нам міцного здоров’я, успіхів в роботі, миру  та достатку в кожну родину, Божої благодаті….  .