Психологічне консультування на тему «Деескалація конфліктів»

    01 березня 2023 року для працівників КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради було проведено групове психологічне консультування на тему «Деескалація конфліктів». Зазначену зустріч провів сімейний психотерапевт, тренер Михайло ГОРОДОК.

ЯКІ ВОНИ, ДОБРОВОЛЬЦІ ШТУРМОВОЇ БРИГАДИ «БУРЕВІЙ», І ЯК ПРОХОДИТЬ ЇХНЄ НАВЧАННЯ?

  Формування нових бригад і підрозділів у рамках «Гвардії наступу» триває, але деякі батальйони оперативного призначення уже готуються до зустрічі з ворогом. Військовослужбовці як з бойовим досвідом, так і без нього, проходять вишкіл у бригаді «Буревій», де їх готують до найзапекліших боїв проти ворога.

Збережемо прекрасні квіти для нащадків!

 У весни багато прикмет, одна з них – поява первоцвітів. З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являютьсяці тендітні первістки оновленої  землі. Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Однак поступово наші ліси збіднюються на ці чудові створіння природи, і на сьогодні вже більша частина первоцвітів належить до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені  до Червоної книги.

У ЖИТОМИРІ БОЙОВИЙ ОФІЦЕР ЗАПРОСИВ БАЖАЮЧИХ ДО ЛАВ БРИГАДИ «ЛЮТЬ»

      Керівник управління організації діяльності підрозділів особливого призначення НПУ Руслан Мороз розповів житомирським правоохоронцям про новий підрозділ у системі Національної поліції України. Під час презентації проєкту він звернув увагу на основні завдання, комплектацію та матеріально-технічне забезпечення нової штурмової бригади «Лють».

ЯК ЗМІЦНИТИ ІМУНІТЕТ?

1 березня відзначається «Всесвітній день імунітету». Його було започатковано за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 2002 році. Мета цього дня -  залучення широкої громадської уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому.

ЩЕ РАЗ ПРО СКАЗ

     Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами  і  завжди закінчується - смертю.  Людина заражається під час укусу, або коли слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру, через подряпини. В слині вірус зберігається 1 добу, в замороженому стані 75 днів. Вірус потрапивши до рани, може зберігатися від кількох годин до кількох тижнів, тут він доторкується до нервових закінчень і починає рухатися до ЦНС, де розмножується у нейронах. Після нагромадження в ЦНС починається відцентровий рух до слинових і очних залоз. Інкубаційний період захворювання від 7 днів до року і навіть більше. Поширюють сказ у природі – лисиці, вовки, бродячі собаки. Захворівши, дикі тварини перестають боятися людей, навіть удень можуть забігати у населені пункти, нападати на людей або тварин. Сказ у собак. Хвора тварина стає пригніченою лежить, втрачає апетит, до води байдужий. Наприкінці другого дня виникає неспокій, собака намагається сховатися в куток (під ліжко, в будку), хапає ротом повітря, може розгризати свою загоєну рану, ковтає неїстівні предмети, може тікати з дому, нападає на людей. Період збудження триває 3-4 дні, а гине - на 6-8 день хвороби. Це класична картина. Але за будь якого випадку поведінка тварини змінюється, що має насторожити господаря. Найчастіше сама собака стає причиною зараження людини, тому що живе в оточенні людей. Прищеплений собака, якщо його покусала хвора тварина, не є джерелом зараження в нього не виникає агресивності, бажання кусати  не виділяється слина, вірус сказу в слині відсутній. Сказ у котів має значно гостріший перебіг. Перші ознаки: наростаючий неспокій, збудження, хриплий голос, переляканий погляд, агресивна поведінка, нападає, уникає господарів. Під час нападу її важко відірвати від рани через спазм жувальних м’язів. Рани глибокі, краї їхні злипаються і важко піддаються обробці. Сказ у ВРХ, ДРХ, свиней, коней - хворіють  на буйну форму сказу. У тварин спостерігається рев, сильне слиновиділення, статевий потяг, параліч. Сказ у людини. Інкубаційний  період  у  хворої  на  сказ людини триває від 7 днів до року, найчастіше він сягає 77-90 днів.

Як зберігати харчові продукти з дотриманням температурних режимів у разі вимкнення світла

   На сьогоднішній день на території Полтавської області введені віялові відключення систем електропостачання, що може суттєво вплинути на безпечність та якість харчових продуктів в процесі їх виробництва, обігу, зберігання та/або реалізації.

Щодо обов’язкового проведення ідентифікації сільськогосподарських тварин!

       Відповідно статті 5 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" від 14 серпня 2014 року №1648-VII, згідно якої в Україні запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин (юридичних та фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять продаж, забій, утилізацію, надають послуги з штучного осіменіння та організовують виставки тварин).