Анкета для жителів громади

       Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України проводить опитування громадської думки щодо сутності культурних прав людини, бажаного змісту мінімальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами та доцільності його впровадження.

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН, КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ!

  Статтею 33 Закону України «Про відходи» забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових, у підземних горизонтах, на території міст та інших населених пунктів.

Чіткі покрокові алгоритми дій допоможуть захистити права споживачів житлово-комунальних послуг, - роз’яснює Міністр юстиції

Доброго дня, пане Міністре! Звертаюся до вас із проханням пояснити, як сплачувати за опалення та гарячу воду. Я – пенсіонер, і ті платіжки, які надходили до мене взимку, є непідйомні. Наскільки мені відомо, нещодавно Уряд зменшив тарифи на тепло. Як ми відтепер будемо платити?

Мін’юст запустив калькулятор «чесної платіжки»

      Відтепер жителі Житомирщини зможуть самостійно вирахувати, скільки вони мають сплачувати за тепло та гарячу воду. На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції України з’явився калькулятор розрахунку чесної платіжки, скориставшись яким, можна дізнатися, чи справедливою є вартість тепла та гарячої води у кожному з регіонів та скільки споживач послуг зекономить, оплачуючи вартість послуг за новими тарифами. Для проведення операції на онлайн-калькуляторі необхідно обрати послугу, щодо якої проводиться розрахунок, та ввести необхідні дані відповідно до обраної послуги.

Якщо ми разом, ми –сила!

   «Якщо хочемо, то можемо», - кажуть в народі. В цьому , справді, пересвідчуєшся, побувавши на святі громади в Озерах, яке відбулося 29 червня. Це було яскраве масштабне дійство. Не просто День одного села , а свято, яке об’єднало жителів Озер, Бикова, Мар»янівки та Западні. А ще на свято прибули випускники колишньої Озерської (починаючи з 1959 року) та Биківської шкіл. Задумане організаторами на чолі із завзятим старостою Терещуком В.Г., при допомозі спонсорів, яких вони зуміли залучити (головний спонсор ТОВ «АСТ», «Агро – Інвест Брусилів», ПП «Сузіря», ПП «Маря’нівка» та всіх місцевих підприємців) дійсно втілилось в щось неймовірне, чого не було ще в жодному з сіл району. Переповнений глядачами зал, стадіон та територія навкруг Озерського будинку культури, на якій розмістилися ятки із смаколиками та павільйони для дитячих розваг, вирували бурхливими емоціями.

Лунала пісня над Здвижем 

   Наш Брусилівський край добре відомий завдяки творчості обдарованої молоді. А щорічний молодіжний пісенний фестиваль «Лунає пісня над Здвижем» відкриває нові таланти. Молодість – неповторна пора в житті кожної людини, вона веде в світ романтики, великих дерзань, в світ пошуків та відкриттів… І саме в День молоді в селищному Будинку культури звучали пісні на українській, англійській та італійській мовах у виконанні молодих талантів із Ставищ,  Морозівки,  Привороття та з Брусилова. Всі учасники фестивалю отримали подарунки і сфотографувалися на згадку. Бажаємо нашим талановитим хлопцям і дівчатам нових перемог на всіх фестивалях та конкурсах!!!

Порядок повернення судового збору

Коли сплачений судовий збір можливо повернути? Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право», надали фахівці Брусилівського бюро правової допомоги.

Про психологічну реабілітацію

   Послуги з психологічної реабілітації надаються учасникам Революції Гідності, АТО та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.