1 жовтня в приміщенні центру юнацької творчості «Мрія» відбулось святкове засідання « університету третього віку», що діє в КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, приурочене Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана. Зал був вщерть заповнений активістами ветеранського руху, учасниками бойових дій, старожилами з багатьох населених пунктів Брусилівської селищної ради, пенсіонерами. А щоб  зустріч була ще й корисною, залишила слід, щоб  її учасники збагатились потрібною інформацією, щоб почули гарні привітання на свою адресу, в засіданні взяли участь заступник Брусилівського селищного голови Віктор  Шкуратівський, голова Брусилівської районної ради Ніна  Рафальська, перший заступник голови Брусилівської районної державної адміністрації  Олександр Ненюк, начальник управління праці та соціального захисту населення Брусилівської райдержадміністрації Андрій  Майструк, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради Олена Михаленко, голова профспілкової організації працівників охорони здоров’я  Наталія  Ткаченко, завідуюча Брусилівським сектором обслуговування громадян ПФУ в Житомирській області Тетяна Волинець,  голова районної організації ветеранів війни та праці Микола  Гаєвський, працівники КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

                   Старість ділять на різні періоди. Перший-це активна старість, коли людина, вийшовши на пенсію, нарешті почувається вільною та має намір переробити безліч справ, до яких раніше не доходили руки. І спочатку все йде, як задумане. Та з часом людина помічає, що дні стають усе коротшими, домашні справи відбирають вільний час. Очима все б зробив, а сил уже немає. Починаєш відкладати на потім. Але саме від кожної людини залежить, якою буде, є  її старість, що для цього він чи вона  зробив у молоді роки, як дбав про своє здоров’я. Щоб осінь життя якомога довше радувала людину, їй самій треба бути непосидючою, не дивитись на те, що  скроні посивіли, а відчувати, що серце твоє і душа залишаються молодими, що ти потрібен дітям, онукам та правнукам. Найбільшу шану на святі  віддали   найстаршим жителям Брусилівської селищної ради -  Нестору Кузьмичу Гутніченку з Нових Озерян, якому в жовтні виповниться 101 рік, Ользі Яківні Червонюк, Талімону  Ничипоровичу Дорощуку та Голенко Ганні Михайлівні з Брусилова,   Ользі Марківні Губерначук із села Осівці,  Марії Кирилівні Ходаківській з Морозівки.

                  Все далі в історію відходять події Другої світової війни, але пам'ять про ті буремні події хвилює ще й досі тих, хто був на передовій, хто в окопах  зустрічав осінь і зиму, хто з поступом вперед наближав переможний травень 1945 року. І сьогодні поруч з нами живуть ветерани війни, учасники бойових дій. На святі їх всіх назвали поіменно та побажали  многії літа, щоб вони були щедрими та багатими, як наша золотава осінь, нехай в цьому стрімкому вирі життя для них завжди по-особливому світить вогник родинного та сімейного тепла.

                   Добро неможливе без любові до Ближнього, до життя. Особлива пошана тим, хто допомагає іншим. Адже це значить принести дрібку добра,шматочок сердечності, крапельку милосердя. Такою добротою володіють  спонсори, меценати святкового засідання в «університеті третього віку» - Брусилівська селищна рада, ТОВ «Брусилівські ковбаси»,  садове товариство» Брусвяна», приватний підприємець  Іван Макаренко, районне споживче товариство. Радо зустріли на святі  з привітаннями та подарунками  директора садового центру «Брусвяна»  Анну Янчук.

                 Активна учасниця ветеранського руху, член районного клубу  «Надвечір,я» Олена Гаєвська декламувала свої вірші.  І яке ж свято без пісні. Свою майстерну творчість дарували  аматори сцени Брусилівського селищного будинку культури, лауреати  численних конкурсів  Ксенія Федишина, Галина Андреєва, Тетяна Лаворчук, Таїсія Королюк, Валентина Білошицька, Тетяна Івасенко, Олександр Бондар,Олександр Чернець. А до зали ветерани війни та праці заходили під звуки духового оркестру, який для них замовив приватний підприємець Іван Макаренко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

   В.МАЗУРЕНКО,  директор КУ «Центр соціальних послуг»

  Брусилівської селищної ради