20-23 вересня в Болгарії, в м.Балчик,  відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Море ритму», в якому взяв участь народний аматорський  ансамбль «Долинянка» Долинівського сільського Будинку культури. У цьому мистецькому святі демонстрували свою творчість 42 колективи з 16 областей України, а також фольклорні ансамблі Польщі, Румунії, Молдови та Болгарії. Наші земляки вибороли перше місце за виконання української пісні та третє місце у конкурсній програмі, де звучали болгарські пісні.

         Гостинний туристичний  Балчик , що розкинувся на мальовничому чорноморському побережжі Болгарії , здавалося, був зачарований святковою ходою колективів у яскравих національних костюмах, заворожений  піснями та майорінням жовто-блакитних прапорів, які високо здіймалися над сотнями закоханих у пісню українців. А потім було святкове відкриття фестивалю,  де керівників усіх колективів господарі привітали запашними короваями.

         Другого дня «Долинянка » разом з десятками інших колективів взяла участь у концертній програмі в рамках Днів культури України в Болгарії в с. Дропла. Наш колектив завершував концерт відомою піснею «Єднаймося, люба родино». Зала болгарського села стоячи вітала долинівських аматорів.

        Третього дня «Долинянка» виступала перед поважним журі, в складі якого були професори музичних навчальних закладів Болгарії. Колектив представив болгарську та українську пісні, як і вимагалося згідно з умовами фестивалю. Того ж дня учасники колективу відвідали унікальний Ботанічний сад, який межує з морським побережжям, та побували на дегустації болгарських вин. А ввечері  всіх учасників чекала святкова дискотека та нагородження.

     Учпсники ансамблю  «Долинянка» та відділ культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради щиро дякують  незмінному спонсорові ансамблю, відомому землякові  ректору Національної школи суддів України, доктору юридичних наук, заслуженому юристу України Миколі Васильовичу Оніщуку. Микола Васильович не лише спонсорував поїздку на міжнародний фестиваль, а й надав кошти на придбання нових розкішних костюмів, які, за словами учасників фестивалю, були найближчими  до автентичного вбрання українців у минулому.

         Щира вдячність керівникові « Долинянки» Лідії Іванівні Басалкевич, яка об’єднала навколо себе закоханих у пісню людей і наполегливо працює над виконавською майстерністю, сценічною культурою, піднімаючись сходинками професійності. Це дало змогу колективу  дарувати своє мистецтво людям у громаді, області й за межами України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

                                                                                                                                           Лариса Філоненко