Запровадження росією прискореної паспортизації – один з інструментів незаконної спроби анексії окупованих територій

        Таким чином ворог переслідує кілька цілей. По-перше, це легалізація окупації: масова видача паспортів дозволяє російській пропаганді просувати наратив про те, що в регіоні нібито проживають російські громадяни, а відповідно будь-які дії РФ – «легітимні». По-друге, оформлення паспортів надає росіянам дані, які потім використовуються для підготовки #псевдореферендумів.

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

   Сьогодні, одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини є торгівля людьми. Жертвою торгівлі може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

Культурний фронт триває...

   Культурний фронт триває... Героїня нашого сюжету Любов Зайченко - майстриня, яка в'яже гачком скатертини, серветки, чудові плаття та шляпки схожі на квіти для ляльок. Це допомагає їй відволіктися від думок про війну, адже саме заповітне бажання, щоб найскоріше наступив мир в Україні і зять повернувся додому живим.

У Брусилові відбувся мітинг, присвячений Дню Української Державності

   Вперше в історії, сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна відзначає День Української Державності. Ця пам’ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію.

Добрі справи не залишаються непоміченими

   Брусилівська селищна рада  продовжує співпрацювати з організацією ЛюбовНеМаєКордонів (м.Макарів), зокрема, в питанні для підтримки  дітей та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Члени організації займаються також волонтерством, допомогають сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, опинились в складних життєвих обставинах. Дієву та вагому підтримку 22 липня отримали від організації 55 сімей Брусилівщини, в яких виховуються діти з інвалідністю, багатодітні сім’ї, малозабезпечені сім’ї. Більше 40 сімей отримали благодійну допомогу у селищі Брусилів, а решта за місцем проживання на території Ставищенського та Водотийського старостинських округів.

Новели земельного законодавства у період воєнного стану

    Під час війни забезпечення країни продовольством не менш важливе питання ніж військові перемоги. В той час, як аграрний сектор країни переживає доленосні для нього реформи, війна лягає додатковим тягарем і створює все більше проблем, які загрожують стабільності цієї галузі. Тому задля стабільної роботи аграрної галузі законодавцем прийнято ряд нормативно-правових актів, які служать додатковим важелем стабілізації ситуації і покликані усунути або мінімізувати усі можливі деструктивні фактори впливу на аграрний сектор.

Форум громад Житомирщини у Брусилові

   21 липня 2022 року в Брусилові пройшов форум громад Житомирської області на тему: «Функціонування місцевого самоврядування в період воєнного стану та післявоєнного відновлення». У форумі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, народні депутати України Арсеній Пушкаренко, Віталій Безгін та Олена Шуляк, начальник Житомирської районної військової адміністрації Олександр Хомич та голови громад Житомирської області.