Зміни в земельному законодавстві

   В зв’язку з введенням в Україні режиму воєнного стану з 24 лютого 2022 року, відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та на виконання підпункту 5 пункту 27 розділу IX Земельного кодексу України, у період дії воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, в межах України або окремої її місцевості, у якій введено воєнний стан безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється. Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом".

Профорієнтація школярів

  Завдання профорієнтаційної роботи - виявити спрямованість особистості в будь-якій професійній діяльності, визначити здібності, професійні якості, таланти та зрозуміти в яких областях вони знайдуть своє застосування. Зараз ми бачимо, скільки молодих людей працюють не за отриманою спеціальністю, а це свідчить, що ресурси держави і батьків витрачені неефективно. Тому профорієнтація школярів має розпочинатися якомога раніше. Це допоможе дітям визначатися зі своїми інтересами, надасть можливість сформувати свої уявлення про професії та обрати напрями подальшого навчання.

ТУРНІР З ФУТЗАЛУ «КУБОК ОЛЕКСАНДРА СТЕЛЬМАХА»

   2 лютого 2023 року на базі Хомутецької гімназії пройшов турнір з футзалу «Кубок Олександра Стельмаха». Цей захід був проведений в пам’ять про  нашого захисника, героя української армії.

​​​​​​​ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

З метою якісного забезпечення виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг, здійснення соціального супроводу працівники КУ "Центр надання соціальних послуг" Брусилівської селищної ради постійно вдосконалюють набуті знання, вміння та навички шляхом відвідування тренінгів, семінарів, конференцій, а також публікацій наукових досліджень.

 Хто має прибирати  прибудинкову територію?

     Прибирання території є досить актуальним питанням для власників приватних будинків  у весняно-літній період, восени та взимку. Чи повинні вони наводити лад ще й на території, яка знаходиться за межами їх земельної ділянки?

УКРАЇНА ПОТРЕБУЄ ТИХ, ХТО ГОТОВИЙ СТАТИ НА ЗАХИСТ РІДНОГО КРАЮ!

   Запрошуємо  патріотично-налаштованих та вмотивованих громадян – військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку,  приєднатися до лав стрілецького батальйону ЗСУ.

Тривожні думки: рекомендації щодо самодопомоги

                 Найчастіше негативні переживання посилюються після сильного стресу або на тлі емоційного вигорання. Перший дзвіночок — надмірна наявність у думках чи навіть висловлюваннях слів-маркерів, які вказують на перебільшення масштабів катастрофи: «усі», «завжди», «ніколи», «нікому», «нічого».