ТРИ   ПІДСТУПНІ   НЕБЕЗПЕКИ   ДЛЯ   НИРОК

Нирки - це пара життєво важливих органів, які очищають кров людини і підтримують її хімічний баланс. Ці невеликі - приблизно з кулак розміром - органи розташовуються ближче до середини спини, трохи нижче ребер: по одній нирці праворуч і ліворуч.

ЧЕМПІОНАТ БРУСИЛІВСЬКОЇ ДЮСШ З ПІОНЕР БОЛУ

   3 лютого 2023 року на базі Морозівської гімназії пройшов Чемпіонат Брусилівської ДЮСШ з піонер болу серед дівчат та юнаків 7-8 класів ЗЗСО Брусилівської ТГ в залік Гімназіади школярів 2022-2023 н.р.

СПОРТИВНЕ ПРОТИСТОЯННЯ БРУСИЛІВСЬКИХ ШКІЛ (перше коло)

      4 лютого 2023 року на базі Брусилівського ліцею імені Г.О. Готовчиця почався Чемпіонат Брусилівської ДЮСШ з волейболу серед юнаків та дівчат 9 – 11 класів ЗЗСО Брусилівської селищної ТГ в залік Гімназіади школярів 2022-2023  н.р.

“ДОВІДНИК БЕЗБАР’ЄРНОСТІ”: УСИНОВЛЕННЯ ПІД ЧАС ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ. ЩО ЗМІНИЛОСЯ?

  На початку повномасштабних воєнних дій в Україні процедуру усиновлення було неможливо здійснювати. Це був вимушений крок через неможливість забезпечити дотримання законодавства та безпеку дітей. Коли ситуація стала більш контрольованою, можливість усиновлення відновилася.

Будівельна амністія 2023 – спрощений порядок введення будинку в експлуатацію

     31 серпня 2018 року набрав чинності Наказ Мінрегіону 03.07.2018 року №158 «Про затвердження Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт» (так звана будівельна амністія (будамністія)).

Зміни в земельному законодавстві

   В зв’язку з введенням в Україні режиму воєнного стану з 24 лютого 2022 року, відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та на виконання підпункту 5 пункту 27 розділу IX Земельного кодексу України, у період дії воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, в межах України або окремої її місцевості, у якій введено воєнний стан безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється. Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом".

Профорієнтація школярів

  Завдання профорієнтаційної роботи - виявити спрямованість особистості в будь-якій професійній діяльності, визначити здібності, професійні якості, таланти та зрозуміти в яких областях вони знайдуть своє застосування. Зараз ми бачимо, скільки молодих людей працюють не за отриманою спеціальністю, а це свідчить, що ресурси держави і батьків витрачені неефективно. Тому профорієнтація школярів має розпочинатися якомога раніше. Це допоможе дітям визначатися зі своїми інтересами, надасть можливість сформувати свої уявлення про професії та обрати напрями подальшого навчання.

ТУРНІР З ФУТЗАЛУ «КУБОК ОЛЕКСАНДРА СТЕЛЬМАХА»

   2 лютого 2023 року на базі Хомутецької гімназії пройшов турнір з футзалу «Кубок Олександра Стельмаха». Цей захід був проведений в пам’ять про  нашого захисника, героя української армії.