Поняття та види земельного сервітуту

Поняття та види земельного сервітуту

     Згідно статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки або іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою. Важливо,  що встановлення земельного сервітуту не веде до позбавлення власника земельної ділянки, щодо якої він встановлений, прав володіння, користування і розпорядження ділянкою. Також, земельний сервітут здійснюється способом, найменш обтяжливим для власника земельної ділянки, щодо якої він встановлений.            Земельний сервітут може складатися в праві проходу або проїзду через ділянку, праві прокладання та експлуатації ліній електропередач, водопроводу, забору води з водойми, розташованої на сусідній ділянці, прогону худоби і т. д. і.т.п.             Важливою ознакою сервітуту є те, що він не підлягає відчуженню (не може виступати об’єктом купівлі-продажу, дарування, міни і т. п.) і, в той же час, зберігає свою дію в разі переходу права власності на ділянку, щодо якої сервітут встановлено, до іншої особи.              Сервітут може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду. Він  може належати власникові (володільцеві) сусідньої земельної ділянки, а також іншій конкретно визначеній особі (особистий сервітут).

Обмін досвідом

Обмін досвідом

   Сьогодні до Брусилівської селищної ради завітали працівники Чоповицької селищної ради в рамках обміну досвідом у сфері надання соціальних послуг. Такі зустрічі надзвичайно важливі, потрібні та корисні.

Відбулося 73 засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради сьомого скликання

Відбулося 73 засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради сьомого скликання

 19.08.2020 року відбулося сімдесят третє засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради сьомого скликання. Було розглянуто наступні питання: про роботу КНП "Брусилівська лікарня" за звітний період 2019-2020 року, про розгляд Плану заходів на 2020 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки затвердженого заступником голови Брусилівської районної державної адміністрації від 10.07.2020, про затвердження Плану заходів з відзначення Дня Державного Прапора України, 29-ї річниці незалежності України та Дня селища Брусилів та інші. Всього було розглянуто 64 питання.

Акція «Твоя енергонезалежність» від «Житомиргаз Збут»: газ на зиму за літніми цінами

Акція «Твоя енергонезалежність» від «Житомиргаз Збут»: газ на зиму за літніми цінами

 «Житомиргаз Збут» відкриває підписку на другий сезон акції «Твоя енергонезалежність», за допомогою якої споживачі можуть зекономити кошти, купивши газ для опалювального сезону за акційними літніми цінами.

Перспективний план розвитку послуг щодо забезпечення законних прав та інтересів дітей в Брусилівській селищній раді на 2020-2026 роки

Перспективний план розвитку послуг щодо забезпечення законних прав та інтересів дітей в Брусилівській селищній раді на 2020-2026 роки

   14.08.2020 року службою у справах дітей та КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради було спільно розроблено

Подарунки дітям

Подарунки дітям

   Відповідно до розпорядження голови Житомирській обласної державної  адміністрації від 31.07.2020 № 437 «Про передачу товарів, поміщених у режим відмови на користь держави» служба у справах дітей Брусилівської селищної ради розпочала  вручення  подарунків, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, які були передані Житомирській обласної державної  адміністрації від Одеської митниці Державної митної служби.

Шановні платники земельного податку!

Шановні платники земельного податку!

        Якщо Ви не отримали податкові повідомлення – рішення по земельному податку, зверніться до органу Державної податкової служби за місцем знаходження земельної ділянки.

Визнання батьківства та встановлення факту батьківства

Визнання батьківства та встановлення факту батьківства

     До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги» звернулася громадянка  Сидоренко Надія ( прізвище змінено ) щодо порядку внесення до свідоцтва про народження батька дитини. В рамках заходів проекту «Я маю право!»  надано роз»яснення фахівцем відділу.

Візьміть дитину у родину

Візьміть дитину у родину

   Виховання дітей - найважливіша галузь батьківства. Батьки повинні усвідомлювати, що вони  виховують майбутніх громадян, і що кожна повноцінна  сім’я є фундаментом здорового суспільства.

Історична подія у Брусилові

Історична подія у Брусилові

    Сьогодні 28 липня у день відзначення річниці Хрещення Русі, у Брусилові відбулася історична подія – було освячено та  встановлено надкупольні хрести новозбудованого Свято-Воскресенського храму. На зібрання, присвячене цій події прибуло багато гостей: Владика Житомирсько-Овруцької єпархії єпископ Паїсій, наш відомий земляк, Герой України Олександр Омельченко, доктор філологічних наук, професор Микола Тимошик, директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Микола Покропивний. Всіх присутніх привітала голова районної ради Ніна Рафальська. Подяка від українського духовенства була вручена головному спонсору та ідейному натхненнику будівництва храму Брусилівському селищному голові Володимиру Габенцю. Організатором святкової події був настоятель Свято-Воскрасенського храму отець Олег.