На Житомирщині 2022 рік оголосили роком Івана Огієнка з нагоди 140-річчя від дня його народження, 50 річниці із дня смерті та 60-річчя першої публікації Біблії в перекладі Івана Огієнка. 

  Збирання, зберігання та популяризація спадщини видатного земляка є одним з провідних напрямків краєзнавчої діяльності Брусилівської ЦУПБ ім. Г. М. Ткаченка, яка щороку з цією метою проводить різноманітні заходи. 

  11 січня для учнів 10-Б класу Брусилівського ліцею №1 імені І.І.Огієнка Брусилівської селищної ради, які завітали до бібліотеки на чолі із вчителькою української мови та літератури Л. Синицею,  працівниками відділу обслуговування користувачів  проведено комплексний захід "Іван Огієнко - життя, віддане Україні", який склали: виставка-перегляд "Творча спадщина Івана Огієнка", презентація "Апостол правди і життя", інтелектуальна гра "Хто такий Іван Огієнко". Під час цих заходів старшокласники дізналися чимало нових фактів про видатного земляка, чий життєвий і творчий шлях, любов до Батьківщини та плідна діяльність для її розбудови є прикладом для наслідування майбутнім поколінням. 

 

Фото без опису

Брусилівська центральна універсальна публічна бібліотека ім.Г.М.Ткаченка