Експо-конгрес «Бізнес для Розумних Міст»

Експо-конгрес «Бізнес для Розумних Міст»

     Інформуємо, що 29-31 січня 2019 року на території НСК «Олімпійський» (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 55) відбудеться Експо-конгрес «Бізнес для Розумних Міст». Це глобальний захід, який має на меті зібрати лідерів регіону для вирішення проблемних питань у містах та пошуку найкращих партнерів для реалізації проектів і надання послуг.

Консультативна зустріч в ОДА

Консультативна зустріч в ОДА

  Управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації спільно з Житомирським обласним Центром народної творчості в Житомирській ОДА провели консультативну зустріч з майстрами декоративно-прикладного мистецтва області.      

Соціальне житло

Соціальне житло

    Службою у справах дітей, сім’ї та молоді селищної ради було проведено роботу щодо пошуку житла для проживання особам з числа дітей-сиріт. Тому наприкінці 2018 року Брусилівською селищною радою було придбано 2 будинки для 4 осіб з числа дітей-сиріт, які перебували на соціальному квартирному обліку, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Будинки було придбано за рахунок субвенції з державного бюджету.

День Соборності України

День Соборності України

      Сто років тому - 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки. Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. У важкій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна  з таких сторінок нашого минулого- боротьба українського народу за соборність своїх земель.  Збулося довічне прагнення нашого  народу, за яке впродовж століть  страждали і боролися мільйони  українців.

Година  історії "В єднанні сила й міць держави"

Година історії "В єднанні сила й міць держави"

  До відзначення 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для учнів 10 кл. Брусилівської ЗОШ працівники бібліотеки провели годину історії "В єднанні сила й міць держави".    Що означає слово "соборність", як відбувалися події сторічної давнини та які уроки з них ми маємо засвоїти - про це й була розмова, що її доповнила медійна презентація. Зокрема, можна було дізнатися, що сценарій урочистостей 22 січня 1919 року розроблявся під керівництвом нашого видатного земляка Івана Огієнка, на той час - міністра освіти; режисурою дійства опікувався корифей українського театру Михайло Садовський. А державний секретар ЗУНР Лонгин Цегельський пророчо тоді сказав: "Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь...".     Молодь дізналась багато цікавих фактів про День Соборності України, тому й правильно відповіла на усі питання інтерактивної вікторини, яка була запропонована. Відзначення річниці Злуки є ще однією нагодою для об'єднання суспільства навколо стрижневої ідеї державності України. Ми всі різні, але усі ми маємо прагнути єдності в любові до рідної Батьківщини задля її процвітання. 

Нові герої на засіданні «Живої води»

Нові герої на засіданні «Живої води»

   Чергове засідання любительського об’єднання «Жива вода» зібрало прихильників поетичного слова і народного мистецтва Брусилова. З різдвяними святами всіх привітала керівник «Живої води» Філоненко Л.М., начальник відділу культури, туризму та ЗМІ селищної ради, а колядку подарували працівники селищного Будинку культури. Кожне засідання літературно-мистецького об’єднання  відкриває нові таланти, на які багата наша Брусилівщина. І в цьому ми переконалися, коли представляла свої роботи Сильчук Лариса Петрівна- вишиті ікони, картини і рушник, намальований акриловими фарбами букет піоній. Лариса Петрівна донедавна працювала вчителем початкових класів в Брусилівській гімназії, і закоханість в красу навколишньої природи допомагала їй відтворювати квіти на папері, а завдяки мамі та сестрі малювала і образи святих. Першу ікону Святого Миколая вона намалювала у 1997 році, пізніше подарувала своїй  мамі намальовану ікону Божої матері. А коли син Павло перебував в АТО, оберегом від неньки була ікона Миколи Чудотворця, і, як розповідає Лариса Петрівна, саме вона та материнська молитва вберегли  його в тому пеклі на сході України. Свої роботи наша героїня щедро дарує рідним і друзям, а ще ділиться з усіма секретами вирощування винограду і помідорів.

Екскурсія до дитячої бібліотеки Брусилівського дитячого садка "Віночок"

Екскурсія до дитячої бібліотеки Брусилівського дитячого садка "Віночок"

   15 січня Брусилівську бібліотеку для дітей відвідали вихованці дитячого садка " Віночок". Бібліотекарі ознайомили дітей з діяльністю бібліотеки, провели казкову вікторину: "За сторінками казок", розповіли дітям про те, як у нас, в Україні, зустрічають новорічні свята. Також через мережу Інтернет у бібліотеці діти мали змогу подивитися відео "Свято Різдва". Всі розповіді перепліталися прекрасними колядками та щедрівками у виконанні дітей.  Всім юним гостям сподобалася екскурсія до бібліотеки, про що свідчили їх посмішки та радісні оченята.  Велика вдячність вихователям дитячого садка Кондратюк Світлані Вікторівні та Глагоцькій Вікторії Мечиславівні за допомогу та підтримку у проведенні заходу.