Відбувся турнір на кубок імені Віктора Тимошенка

     Сьогодні в селі Соловіївка відбувся спортивний волейбольний турнір на кубок імені Віктора Тимошенка - загиблого воїна-афганця, вихідця з однойменного села. У змаганнях, що проходили в спортзалі місцевої школи, взяло участь 6 команд з Брусилівщини . На початку турніру перед спортсменами, глядачами та почесними гостями слово взяли староста села  Сергій Кияниця, голова спілки афганців Брусилівського району Віктор Кучеренко, голова ОТГ Володимир Габенець та голова Брусилівської районної Громадської організації "Наша Підтримка"  Катерина Аврамчук, які висловили слова подяки всім тим, хто зібрався у спортивній залі, хто пам'ятає свого земляка  Віктора Тимошенка - єдиного загиблого бійця, вихідця із Брусилівщини, хто не забув його жертовний подвиг у далекому, обпаленому сонцем, Афганістані. Слова окремої подяки були висловлені благодійнику, без сприяння якого було б не можливе проведення даного турніру , Юрію Забелі - Голові Правління Громадської організації "Наша Підтримка", який не залишається осторонь від вирішення багатьох проблем сьогодення на Житомирщині.        Цього ж дня почесні гості та не байдужі односельці відвідали маму загиблого солдата - Катерину Василівну Тимошенко, якій передали благодійну допомогу та квіти, висловили щирі слова співчуття за не поправну втрату її сина на чужій війні й відвідали могилу де поклали квіти на могилу бійця. Довідково. Війна в Афганістані — збройна агресія колишнього СРСР проти суверенного Афганістану під приводом боротьби з моджахедами, у якому брали участь урядові про радянські війська Афганістану і Радянського Союзу проти повстанських груп моджахедів. Війна за офіційними радянськими даними тривала до виводу основної маси радянських військ 15 лютого 1989 року. Унаслідок цієї війни загинуло (за міжнародними даними, прийнятими також і СРСР) близько 1,5 млн або 10 % з числа тодішнього населення країни. Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців.     Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами. Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців

Увага! Небезпека пічного опалення!

      З настанням холодів значно зросла кількість пожеж, пов’язаних саме з порушенням правил користування та несправністю пічного опалення. Нерідко впритул до печей ставляться  меблі, ліжка, сушаться на них чи біля топкових отворів одяг, взуття, дрова. Найчастіше пожежі виникають при тривалій експлуатації печей, які влаштовані з порушеннями, як самої печі, так і димарів.

Інформаційний семінар для роботодавців району

   8 лютого 2019 року в приміщенні Брусилівської райдержадміністрації відбувся спільний семінар за участі Управління праці та соціального захисту населення Брусилівської райдержадміністрації, Брусилівської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості та Брусилівського відділення Коростишівського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України та представників роботодавців району.

Нова творча зустріч

   І знову на засіданні літературно-мистецького об’єднання «Жива вода» ми познайомилися із захопленнями наших талановитих земляків. Керівник «Живої води» Філоненко Л.М. представила клуб «Матусі» з Привороття, роботи А.Поліщука та В.Макаренко з Брусилова і запросила переглянути їхні роботи. Клуб «Матусі» об’єднує жінок різного віку і, як зазначила його керівник Ірина Угніч, на його засіданнях разом з мамами вироби допомагають виготовляти і діти. На зустрічі були представлені вироби з печворку- ковдра, корзинки, ляльки, сумки, накидки на подушки та інші привабливі речі, які виготовлені із клаптиків тканин та синтапону. Кожна робота виконана з любов’ю і фантазією та використовується в повсякденному житті, особливо подобаються дітям іграшки. На засіданні відбулася прем’єра колядки, автором якої є І.Угніч, а також прозвучала пісня «Щебетала пташечка» у виконанні найменшеньких учасників клубу Насті Угніч та Іллі Шишковського.

До уваги учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО

  Управління праці та соціального захисту населення Брусилівської РДА повідомляє, що рішенням Житомирської обласної ради від 18.12.2018 № 1294 затверджена Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Оновлений Реєстр « Доступних ліків »

   Відповідно до пункту 14 Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 17 березня 2017 р. № 152, наказом МОЗ України від 01 лютого 2019 року  № 265, внесені зміни до оновленої редакції Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженій наказом МОЗ України від 21.01.2019 № 148.

Угода про співробітництва

4 лютого 2019 року відбулися громадські обговорення Угоди про муніципальне співробітництво між Брусилівською селищною радою та Ставищенською сільською радами.

Cтартувало навчання зареєстрованих безробітних

 В Брусилівській районній філії Житомирського ОЦЗ з 29.01.2019 року стартувало навчання зареєстрованих безробітних за курсом цільового призначення «Безпека праці при проведенні сільськогосподарських робіт».

Кір. Що робити тим, хто контактував з хворими?

   Кір — це надзвичайно заразне гостре вірусне захворювання, яке проявляється гарячкою, катаральними явищами, висипкою на шкірних покривах та на слизових оболонках щік.

Про скликання двадцять восьмої сесії Брусилівської селищної ради 7 скликання

    Відповідно до ст. 46 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, скликати двадцять восьму сесію селищної ради 7 скликання 13 лютого 2019 року об 11 годині в залі засідань селищної ради.