Фото без опису  За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу, діти в період карантину стали проводити на 80% більше часу в онлайн, що призвело до зростання кількості звернень щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. А сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась втричі.

 

    Згідно листа Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, надісланого в регіони, в Україні такі випадки також почастішали. Інформаційний простір сколихнули кілька історій, коли діти  зазнали сексуального насильства та сексуальної експлуатації в цифровому середовищі. Це все наголошує на негайній необхідності вжити інформаційно-просвітницьких заходів для захисту дітей в цифровому середовищі, формування в них обізнаності про наявні ризики, а відповідно- і стійкість до них.

           З метою реагування на подібні випадки, Урядом була створена  цілодобова безкоштовна державна консультаційна лінія за номером 1545 (далі обрати 3) щодо безпеки дітей в Інтернеті, на яку можуть звертатись діти, батьки та спеціалісти, що працюють з дітьми.

           Брусилівська селищна рада доводить цю інформацію до відома жителів ради, особливо сімей з дітьми. В листопаді, з початком навчального процесу, в усіх шкільних  закладах будуть проведені превентивні заняття з даної теми для учнів 5-11 класів.   

 

 

КУ «Центр  надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради