Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина

     У нинішніх умовах актуальною залишається тема боротьби з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізації гарантій оплати праці та організації заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Від несплати податків та внесків із тіньових доходів країна щороку втрачає мільярди гривень доходів до державного і місцевих бюджетів, Пенсійного фонду України та інших інституцій, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення у майбутньому.     На жаль, більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (зазвичай мінімальну) заробітну плату, а решту у вигляді так званої доплати – неофіційно (розмір якої значно перевищує мінімальну).

Героям Небесної Сотні...

Героям Небесної Сотні...

   В ці дні Україна вшановує тих, хто став символом нескореності українського духу, хто ціною власного життя відстоював наше майбутнє та європейський вибір держави. Серед героїв "Небесної сотні" та героїв Майдану, які віддали своє життя за майбутнє України, жителі нашої громади - Нечипоренко Анатолій Ілліч, з Брусилова, та Сидорчук Юрій Володимирович, з села Вільшка. Обом посмертно присвоєно звання "Героя України". На зібранні були присутні очільники району та громади, жителі селища. Панахиду провів отець Мар'ян.

Відбулася 42 сесія  селищної  ради

Відбулася 42 сесія селищної ради

   19 лютого 2020 року відбулася 42 сесія Брусилівської селищної ради. Депутати розглянули наступні питання: про звіт селищного голови, про роботу виконавчих органів Брусилівської селищної ради за 2019 рік, про затвердження звіту про виконання селищного бюджету Брусилівської селищної об'єднаної територіальної громади за 2019 рік, про затвердження звіту про виконання у 2019 році заходів Програми економічного і соціального розвитку Брусилівської селищної ради на 2018-2020 роки та інші. Всього було розглянуто 39 питань.

Нові правила інформування споживачів  про терміни придатності харчових продуктів

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів

   З серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який було розроблено за участю фахівців Держпродспоживслужби та експертів Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

При народженні дитини

При народженні дитини

   Народилася дитина. Перший важливий обов’язок батьків – реєстрація її появи на світ та отримання першого документа – свідоцтва про народження дитини. Про це докладніше фахівець відділу «Брусилівське бюро правової допомоги»  Житомирського МЦ з надання БВПД:

Соціальний проект  «Ти можеш усе! Можливості безмежні»

Соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні»

    В Україні проживає 2,7 млн. людей з інвалідністю, з яких менш ніж 20% є працевлаштованими. При цьому 1,4 млн. осіб мають 3 групу інвалідності, яка дозволяє їм працювати, а в разі пристосування робочих місць для потреб людини з інвалідністю частина осіб з 2-ю та 1-ю групою можуть працювати на робочому місці або віддалено.

Навчаємо на замовлення роботодавців

Навчаємо на замовлення роботодавців

    Вирішення питання зайнятості населення неможливе без тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Для цього використовуються дієві програми. Одна з них - це організація професійного навчання на замовлення роботодавців. Найбільш поширені форми - організація стажування на робочому місці та курси цільового призначення.

Волейбольний турнір за кубок імені Віктора Тимошенка

Волейбольний турнір за кубок імені Віктора Тимошенка

  Сьогодні в селі Соловіївка відбувся спортивний волейбольний турнір за кубок імені Віктора Тимошенка - загиблого воїна-афганця, вихідця із Соловіївки.  Змагання проходили в спортзалі місцевої школи. На початку турніру перед спортсменами, глядачами та почесними гостями виступили: староста села  Сергій Кияниця, голова Брусилівської районної державної адміністрації Віктор Кондратюк, Брусилівський селищний голова Володимир Габенець, голова спілки афганців Брусилівського району Віктор Кучеренко, які висловили слова подяки всім тим, хто зібрався у спортивній залі, хто пам'ятає свого земляка  Віктора Тимошенка - єдиного загиблого бійця, вихідця із Брусилівщини, хто не забув його жертовний подвиг у далекому, обпаленому сонцем, Афганістані.  

Церемонія вручення спортивних нагород чемпіонату з футболу Брусилівської ОТГ

Церемонія вручення спортивних нагород чемпіонату з футболу Брусилівської ОТГ

 Сьогодні у приміщенні Брусилівської дитячої музичної школи відбулася церемонія нагородження найкращих футболістів та футбольних команд, які прославляють нашу громаду та ефективно популяризують футбол. Про таку гру як футбол говорять, що це дивовижно складна, насичена гра, що вимагає від її учасників універсальних якостей: координованості, рухливості, витривалості.

Болить в душі Афганістан…

Болить в душі Афганістан…

  Кожного року в Брусилові проводяться заходи по вшануванню ветеранів боїв в Афганістані та в інших гарячих точках планети. Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. Кажуть, що час – найкращі ліки, хоча роки минають, але пам’ять вперто вертає усіх нас назад, коли недолугі керівники СРСР взялися наводити лад на чужих територіях, віддавали абсурдні накази. Український рахунок 10 років афганської війни: 160 тисяч українських хлопців пройшли пекло Афгану, 3 383 синів повернулися додому в цинкових трунах, 505 вдів, 711 дітей-сиріт, 12 тисяч юнаків лишилось інвалідами, 100 тисяч воїнів живуть з невиліковними хворобами, 86 синів у полоні, понад 4 тисячі солдат померло після війни. Не повернулися з Афганістану і наші земляки- Віктор Тимошенко та Юрій Крець, тож біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам в центрі Брусилова сьогодні були покладені квіти від райдержадміністрації, селищної і районної рад, від бойових побратимів...