СЛУЖБІ ЗАЙНЯТОСТІ – 30 РОКІВ

  21 грудня 2020 року виповнюється 30 років Державній службі зайнятості. Сьогодні – це  сучасна сервісна установа, яка демонструє нові можливості для клієнтів та є ефективним посередником між роботодавцями та шукачами роботи.

Відбулося друге позачергове засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради восьмого скликання

  16.12.2020 року відбулося друге позачергове засідання виконавчого комітету Брусилівської селищної ради восьмого скликання. На засіданні були розглянуті наступні питання: про схвалення показників бюджету Брусилівської селищної територіальної громади на 2021 рік та прогнозу на 2022-2023 роки, про затвердження графіку роботи старост Брусилівької селищної ради за територіальною належністю на 2020-2021 роки, про затвердження графіку особистого прийому громадян старостами Брусилівської селищної ради за територіальною належністю на 2020-2021 роки, про перелік об'єктів для відбування громадських робіт та види суспільно-корисних робіт на 2021 рік, про розгляд звернень щодо видалення небезпечних дерев та інші. Всього було розглянуто 10 питань.

Відбулася 4 сесія Брусилівської селищної ради 8 скликання

    Відповідно до ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відбулася чергова четверта  сесія селищної ради 8  скликання  16 грудня 2020 року  о  10 годині в залі засідань селищної  ради. На розгляд сесії селищної ради виносилися наступні питання: про призначення старости на території сіл  Привороття, Романівка, Пилипонка, про призначення старости на території сіл Морозівка, Малинівка, про внесення змін до рішення 2 сесії селищної ради 8 скликання від 25.11.2020 № 24 «Про утворення виконавчого комітету Брусилівської селищної ради, визначення його кількісного та затвердження персонального складу», про затвердження персонального складу Погоджувальної ради, про створення робочої групи з питання формування старостинських округів на території  Брусилівської селищної територіальної громади та інші. Всього було розглянуто 51 питання. 

Як оформити право приватної власності на земельну частку (пай) на яку було видано свідоцтво (сертифікат)

   Нещодавно внесеними змінами до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» було визначено поняття “незатребувана земельна частка (пай)” до яких відносять земельні частки (паї), на які було видано свідоцтва (сертифікати), але вони не були виділені в натурі (на місцевості), відповідно до нового законодавства.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ V МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ "SAMOCVITY-ONLINE!

   У листопаді проходив V Міжнародний багатожанровий інтернет-фестиваль-конкурс "Samocvity - Online", в якому взяли участь понад  300  солістів та малих форм (дуети, тріо, квартети) і близько 160  колективів з різних країн Європи.

Спогади про Міжнародний фестиваль "Чорнобильські мотиви"

    14 грудня в Україні з 2006 року вшановують учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Напередодні цього дня впродовж 12 років в Дніпропетровську проходив Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви», учасниками якого  неодноразово були і творчі колективи та окремі  виконавці Житомирщини. Переможцями цього престижного фестивалю в номінації «Кращий ансамбль» були-  народний колектив «Чарівниця» Брусилівського РБК (двічі), гурт «Дзвін» Приворотського СБК Брусилівського району, тріо «Спокуса» Коростенського РБК. Дипломом лауреата фестивалю в номінації «Кращий соліст-вокаліст»  було  нагороджено Марію Титаренко, ученицю Приворотської  ЗОШ Брусилівського району, а в поетичному конкурсі «Зірка полину» в номінації «Кращий декламатор» дипломантами в різні роки були Валентина Васьковець (с.Осівці Брусилівського району), Лілія Бех (Коростень, РБК), Ольга Андреєва (двічі), Анна і Настя Шкіль- гуртківці Брусилівського Будинку культури. В рамках фестивалю кожного року проводилась виставка робіт прикладного і декоративно-ужиткового мистецтва, на яких представлялися вироби з квілінгу Вікторії Петрівської (Брусилівський ЦДЮТ «Мрія»), вишиті бісером ікони та картини  Марії  Кашперської і Тетяни Лаворчук, роботи чудових майстрів народного мистецтва Брусилівщини- гончарні вироби  Івана і Данила Решти, вироби з кукурудзяного листя, виготовлені Ганною Куриленко,  та картини Аркадія Поліщука. Всі роботи наших народних умільців відзначалися дипломами організаторів фестивалю, а окремі  їхні  вироби учасники та гості фестивалю купували на згадку як сувеніри.

Вшанування подвигу ліквідаторів

  Сьогодні Брусилівщина  вшановує подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначають щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком електростанції.

«Житомиргаз Збут» наголошує: вчасна оплата за спожитий газ – запорука стабільного постачання енергоресурсу

   Чи задумувалися ви, як функціонує вся газова система України? Газ постачальником закуповується наперед – на наступний місяць, розраховуються потрібні об’єми для населення, враховуються всі фактори, аби придбати достатньо блакитного палива для всіх. Так забезпечується стабільне безперебійне постачання газу. Натомість споживачі розраховуються за фактично спожитий у попередньому місяці газ, при цьому і надалі користуючись енергоресурсом. Безперебійність постачання газу напряму залежить від розрахунків клієнтів, тому такою важливою є вчасна оплата за спожите блакитне паливо.

До Брусилова - за досвідом

    Начальник відділу  методичного забезпечення соціальної роботи Житомирського обласного центру соціальних служб Світлана Бедер та провідний фахівець із соціальної роботи цього відділу Юліана Яремчук  побували з робочим візитом у Брусилівській селищній територіальній громаді. Мета візиту – ознайомлення з діяльністю відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, надання методичної допомоги, відвідування   сім’ї Сергія та Юлії  Ольшанських із села Хомутець, яка виявила бажання створити прийомну сім’ю і вже пройшла навчання в Житомирському обласному центрі соціальних служб.

Оформлено фото-зону в селищному Будинку культури

  Відповідно до плану роботи Брусилівського селищного Будинку культури у приміщенні фойє СБК оформлено фото-зону до новорічних і різдвяних свят. Тож бажаючі можуть прийти і сфотографуватися на згадку про свята.