У першу неділю листопада в Україні відзначають день працівника соціальної сфери. Він встановлений Указом Президента України 13 квітня 1999 року. Соціальна робота-це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. Це професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки по службовому обов’язку, але й по велінню совісті і заклику душі. Працівники соціальної сфери дарують людям надію на краще, своєчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує.

        Соціальну сферу Брусилівської селищної ради представляють два колективи- це колектив комунальної установи «Центр соціальних послуг»  та служба у справах дітей. У кожного колективу свої завдання, але мета та цілі єдині-зробити все можливе і неможливе,  щоб одинокі, одиноко проживаючі  непрацездатні громадяни похилого віку, інваліди, сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах і якими опікуються установи,  мали в рідних домівках тепло та затишок, продукти харчування, ліки, щоб їм були вчасно оформлені  державні житлові субсидії, виконані городні роботи, надано ряд інших  соціальних послуг, які передбачені державними стандартами надання соціальних послуг, щоб не страждали діти від горе-батьків, щоб було менше сиріт та обездолених дітей.

         У центрі соціальних послуг діє три структурних підрозділи. Відділення соціальної допомоги очолює Тетяна Курган. Тетяна Петрівна у соціальній сфері працює з  2003 року. Беззмінно очолює найбільший структурний підрозділ установи ось уже 14 років. Розуміючи всю відповідальність за доручену ділянку роботи та з метою вдосконалення  знань,  поєднує роботу з навчанням у Міжрегіональній академії управління персоналом. У відділенні працює соціальний працівник Світлана Зубрицька. До роботи дуже відповідальна, принципова, вона відповідає за ведення діловодства, оформлення справ, перевірку роботи соціальних робітників, моніторинг надання соціальних послуг. І найяскравіші та ті, хто щодня несе часточку свого тепла у домівки наших підопічних це соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома. У 22 населених пунктах Брусилівської селищної ради та трьох населених пунктах Ставищенської сільської ради працює 29 соціальних робітників. Приємно відмітить, що Любов Рипинська, Іван Омелянчук, Тетяна Шемет, Ольга Довгуша, Людмила Савлук, Григорій Олексієнко, Валентина Баранова, Ніна Білоус, Олена Яковлєва  працюють незмінно соціальними робітниками ось уже по 20 і більше  років. Відділення допомоги вдома  за один лише місяць надало жителям ради 8 754 соціальні послуги.

         Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги очолює ось уже  шостий рік Валентина Дивак, а розпочинала з посади соціального працівника. Дуже відповідальна і знаюча свою справу. Надійниками помічниками Валентини Миколаївни є соціальний працівник, дипломований спеціаліст Світлана  Коваль, соціальні робітники Степан Різничук, Руслан  Пузенко.  У відділенні діють пункти прокату засобів технічної реабілітації, гуманітарної допомоги, мультидисциплінарна команда, яка надає жителям громади послуги з порубки, порізки, складання та перенесення дров, скошування трави, прибирання прибудинкових територій, дрібного ремонту в будинках. В цьому році відділення надало соціальних послуг 500 жителям ради, отримало  три гуманітарні вантажі, проводить щотижневий моніторинг щодо бездомних осіб.

         В результаті проведеної реорганізації КУ « Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді приєднано до КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) і  змінено назву нашої установи на КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

         Відділ центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, здійснює соціальний патронаж багатодітних сімей, в яких було скоєно насильство, соціальне супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу,  соціальну роботу, спрямовану на запобігання відмовам від новонароджених дітей, соціальну підтримку вагітних жінок, ВІЛ-інфікованих, соціально-профілактичну роботу щодо запобігання правопорушень та соціально-небезпечних хвороб у дитячому та молодіжному середовищі, здійснює соціальний патронаж неповнолітніх та молоді, які умовно засуджені, відвідування сімей учасників антитерористичної операції, переселенців із зони антитерористичної операції. На обліку перебуває 50 сімей,  в яких 148 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах . В цих сім’ях існують проблеми бездоглядності дітей, зловживання алкогольними напоями, відсутність навичок догляду за дітьми. Відділом здійснюється соціальне супроводження семи прийомних сімей та одного дитячого будинку сімейного типу, сімей опікунів, що проживають на території Брусилівської селищної ради, забезпечує першочергові завдання – це раннє виявлення сімей, з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем, збереження сімейного середовища для дитини, запобігання вилученню дітей із сім’ї. Вперше в області саме в нашій селищній раді запроваджено нову інноваційну соціальну послугу «Патронатне виховання». Ця послуга також буде під супроводом відділу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Відділ очолює Валентина Невмержицька, досвідчена, авторитетна. У відділі трудиться два фахівці із соціальної роботи – Валентина  Да-Сільва, Антоніна  Черепинець та психолог Олена Дербак. Кожен з них віддається роботі сповна, відповідає за конкретну доручену ділянку роботи.

           Службу у справах дітей, сім'ї та молоді Брусилівської селищної ради очолює Людмила Мельник. У службі окрім начальника працює  три  спеціалісти: Лариса Андрусенко  опікується  дітьми та  сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах; Марія Шарамко  відповідає за  оздоровлення та відпочинок дітей; Вікторія Гончаренко  проводить роботу з  дітьми, над якими встановлено опіку, піклування, які влаштовані у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

           3 листопада    у  красивому привітному концертному залі музичної школи колективи соціальної сфери з професійним святом привітали селищний голова Володимир Габенець та голова профспілкової організації працівників Брусилівської громади Катерина Танасова. Вони відмітили велику роль трудових колективів соціальної сфери  в соціальному захисті тих, хто цього потребує,  запровадженні  інноваційних моделей надання соціальних послуг та вручили грамоти за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток соціальної сфери, якісне надання соціальних послуг начальнику служби у справах дітей, сім’ї та молоді Людмилі Мельник, відділу центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, соціальним робітникам КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Наталії Ткачук, Василю Цюпі,Олені Тищенко.

          А неповторну концертну програму для працівників соціальної сфери підготували та дарували свої таланти під керівництвом Валентина Коваля, Валентини Блошицької народний аматорський жіночий колектив «Чарівниця» селищного будинку культури, Анастасія Коваль, Олена Тищенко, Марія Титаренко, Марина Кривицька.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    Директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко.