Фото без опису     Згідно з програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 15 червня 2017 року  в м. Одесі відбувся круглий стіл « Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: досягнення і нові завдання». В його роботі взяв активну участь  заступник голови нашої ОТГ В.В.Шкуратівський. Він  розповів, що на цьому заході  було підбито підсумки децентралізації в Україні за три роки та визначено  перспективи територіальної організації влади в нашій державі. Також не оминули таких тем, як «Виклики  і шляхи їх подолання у процесах об’єднання територіальних громад», «Децентралізація та культурне різноманіття: європейські стандарти та вплив на реформу в Україні».

 

Перед присутніми виступили  відомі модератори, координатори та експерти:  Сергій Шаршов – директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади, Юрій Ганущак – директор ГО «Інститут розвитку територій», експерт програми Ради Європи « Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», Анатолій Ткачук – директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», експерт Ради Європи, Наталія Мекахаль – координатор програми Східного партнерства, експерт ради Європи, Ігор Абрам’юк – експерт програми Ради Європи з питань децентралізації, Зора Попова – старший науковий співробітник Європейського  центру з питань меншин (м. Фленсбург, Німеччина), Володимир Ходаківський – начальник відділу взаємодії з національними спільнотами України та закордонними українцями Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, Олена Литвиненко – заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні, Олена Гоголь – заступник начальника управління планування місцевих бюджетів – начальник відділу стратегії розвитку місцевих бюджетів Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, Сергій Дятленко – заступник директора Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти – начальник відділу державно-громадського управління освітою Міністерства освіти і науки України та ін. Приємно, що досвідом  розвитку ОТГ поділились кращі практики із чотирьох об’єднаних громад різних областей України, серед яких був і Віктор Вікторович Шкуратівський, що представляв Житомирщину.

 

Коли справа нова (а децентралізація саме такою і є для усіх українських ОТГ), тоді є  лише один ефективний шлях: вчитися та переймати  кращий досвід, а також  ділитися власними здобутками. « Саме такі зустрічі, круглі столи, дискусії, обмін результативними напрацюваннями є тією практичною допомогою у питаннях організації життєдіяльності ОТГ та якісних змін у нашому житті. Сьогодні ми чітко розуміємо, що для цього потрібні реформи. І це – незворотній процес. Тому і я, і мої заступники не оминаємо жодної нагоди, щоб підвищити свій фаховий рівень, постійно відвідуємо такі важливі заходи, які вже пройшли у Житомирі, Києві, а тепер – і в Одесі», - пояснює голова нашої ОТГ В.В.Габенець. 
Те, що керівництво нашої громади постійно запрошують на такі зібрання, свідчить лише про одне: ми на правильному шляху, і будемо рухатись упевнено та переймати і впроваджувати результативний досвід реформування місцевого самоврядування, а також вносити інновації у цей  процес  задля блага громади.
 
Фото без опису
Фото без опису
                                                                                                             Т.Коваль, радник голови ОТГ з питань інформаційної політики