«Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома», - мудро висловився на користь подорожей французький письменник Анатоль Франс. До когорти прихильників цієї тези можна сміливо зарахувати і голову нашої громади, а заодно – незмінного мецената та спонсора В.В.Габенця. І не тільки тому, що його сусідом є актор Білоцерківського театру, а й через те, що і дружина, й діти та онуки Володимира Васильовича також обожнюють подорожувати мистецькими стежками, прагнуть за будь-якої нагоди відвідати музеї, фестивалі, театри…

         Приємно, що сім’я Габенців прагне збільшити кількість мистецтвознавців і в нашій громаді та за кожної слушної миті з радістю виконує спонсорську місію: «дістає» квитки у театр. Такі мандрівки у світ прекрасного є незабутніми, і ніякі примхи погоди не можуть стати на заваді затятим театроманам із числа працівників селищної ради, ТОВ " Вега Агро" чи інших установ громади, яких об’єднує непереборне бажання  - отримати якнайбільше позитивних людських емоцій.

         Цьогорічний літній сезон, без перебільшення, прикрашений двома незабутніми подорожами. 2 липня ми відвідали столицю, побували у Національному музеї Тараса Шевченка, переглянули невмирущу Шекспірівську «Ромео і Джульєтту» в  драматичному театрі ім. Л.Українки. Завершився екскурсійний день прогулянкою по вечірньому Хрещатику.

         12 серпня наш маршрут проліг у м. Білу Церкву, в місцевий драматичний театр ім. П. Саксаганського, - на виставу «За двома зайцями». Вирушили раніше, щоб дорогою ще відвідати знамениту Ковалівку – «українську Швейцарію», як її тепер називають. Величні храми на тлі квіткових орнаментальних композицій, океан зелені, сучасні архітектурні ансамблі, тихе плесо чудового озера із граційними лебедями, - все це дарувало душевне піднесення і замилування…Дізнавшись, що у вечірній час ця місцевість освічується сотнями тисяч різнокольорових вогнів, ми перевірили це на зворотному шляху – і були в буквальному сенсі шоковані від неймовірного видовища, яке можна побачити хіба що в казці…

         Приємні емоції цього дня тільки множились, а безсмертна комедія М.Старицького у виконанні акторів-професіоналів із Білої Церкви подарувала море  усмішок і позитиву. Особливо всім сподобалась Проня Прокопівна у виконанні актриси О.Калініченко (див. фото) Без сумніву, образ гідний порівняння з тим, що в свій  час створила легендарна Маргарита Криницина.

         Ось так, на одному подиху, промайнув ще один незабутній день. Жаль, що не винайшли ще такого приладу, як емоціємір, адже саме він переконав би багатьох у цілющій силі краси мистецтва, яке, як влучно підмітив Пабло Пікассо, «змиває пил повсякденності з душі». Тож використовуймо кожну нагоду для зустрічі з прекрасним!

                                                                                                                 Т. Коваль, радник голови ОТГ.

       

  P.S. Особлива подяка від усіх учасників згадуваних екскурсій приватним перевізникам Ященку Юрію Григоровичу та Костюченку Сергію Миколайовичу, які знають як свої п’ять пальців усі туристичні маршрути і бездоганно виконують водійські обов’язки .

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без опису