Фото без опису5-го грудня 2017 року– Міжнародний день волонтера. В 1985 році Генеральна Асамблея ООН внесла пропозицію для всіх країн-членів відзначати день Міжнародне свято добровольців заради забезпечення економічного і соціального розвитку.

ООН мала на меті переконати держави у необхідності проведення заходів, які  показують про важливу роль праці добровольців і можливо їх приклад надихне більшу кількість людей займатись цією шляхетною справою як на території своєї Батьківщини так і за її межами.

Волонтери – це люди, що весь час займаються тим, що дбають про благо суспільства. Волонтерство базується на основі добровільності, співчутті, розумінні потреб оточуючих людей, повазі до кожного. Весь свій вільний час добровольці (волонтери) займаються суспільною роботою, організують та приймають участь у різноманітних благодійних заходах. Також ці люди допомагають дітям, персоналу дитячих будинків, людям похилого віку, лікарням. Досить часто життя цих людей знаходиться у небезпеці, коли вони приймають участь у ліквідації катастроф, природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Фото без описуДо такої акції долучилися і гуртківці ЦДЮТ «Мрія». На своїх заняттях вони зробили для наших хлопців – захисників чудові журавлики, ляльки мотанки – обереги, а  також голуби, як символ миру, магніти у вигляді маківок, ляльок тільд. Діти з цікавістю займались добровільною справою, роблячи подарунки своїми руками для наших героїв. У свою чергу, ми допомогли дітям втілити в реальність їхні мрії. Всі їхні роботи ми відправили в зону АТО для хлопців, які захищають нашу державу. Всі роботи були отримані та розглянуті. В знак подяки герої відправили дітям своє фото з їхніми чарівними роботами.

Волонтер – це не просто робота, це спосіб життя.

Керівник гуртків Кириченко А.М.