14 травня у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування розпочалась триденна школа для фахівців об’єднаних громад з проектного менеджменту.
«Сьогодні громади мають кошти, але лише їх наявність не вирішує всіх проблем. Потрібно правильно та з креативом підходити до питання витрат грошей. Сьогодні ми розпочали школу проектного менеджменту, яка покликана допомогти фахівцям громад у написанні та впроваджені проектів громади», - переконанийГеоргій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС.

 

   За три дні учасники школи опрацюють теми з розробки та впровадження проектів розвитку, планування та проектний цикл, стратегія та проект, визначать якими бувають типи проектів, а також пройдуть на практиці формування та визначення мотивації. «У нас у громаді вже реалізовані десятки проектів, але зупинятись на цьому ми не збираємось і тому в допомогу секретарю ради, яка в нас пише всі проекти, сьогодні я тут навчають проектному менеджменту», - розповіла пані Наталія, фахівець Високівської ОТГ.
     15 травня учасники школи працюватимуть над проблематикою планування та проектного циклу, а 16 травня завершать навчання практичною вправою. Крім того, у середу саме учасники школи проектного менеджменту стануть слухачами панельної дискусії «Житомирщина – територія можливостей. Вимір децентралізації», яку організовує Житомирський Центр. «Тут важливо придумати креативну ідею для проектів. Сьогодні ми навчаємось писати проекти, а у середу будемо дискутувати над проблематикою власне змісту проектів, і це надважливо, особливо для сільських громад», - вважає Григорій Барам, фахівець Городницької ОТГ.
 
 
 
 

 

  Дмитро Клименко