14 травня у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування розпочалась триденна школа для фахівців об’єднаних громад з проектного менеджменту.
«Сьогодні громади мають кошти, але лише їх наявність не вирішує всіх проблем. Потрібно правильно та з креативом підходити до питання витрат грошей. Сьогодні ми розпочали школу проектного менеджменту, яка покликана допомогти фахівцям громад у написанні та впроваджені проектів громади», - переконанийГеоргій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС.

 

   За три дні учасники школи опрацюють теми з розробки та впровадження проектів розвитку, планування та проектний цикл, стратегія та проект, визначать якими бувають типи проектів, а також пройдуть на практиці формування та визначення мотивації. «У нас у громаді вже реалізовані десятки проектів, але зупинятись на цьому ми не збираємось і тому в допомогу секретарю ради, яка в нас пише всі проекти, сьогодні я тут навчають проектному менеджменту», - розповіла пані Наталія, фахівець Високівської ОТГ.
     15 травня учасники школи працюватимуть над проблематикою планування та проектного циклу, а 16 травня завершать навчання практичною вправою. Крім того, у середу саме учасники школи проектного менеджменту стануть слухачами панельної дискусії «Житомирщина – територія можливостей. Вимір децентралізації», яку організовує Житомирський Центр. «Тут важливо придумати креативну ідею для проектів. Сьогодні ми навчаємось писати проекти, а у середу будемо дискутувати над проблематикою власне змісту проектів, і це надважливо, особливо для сільських громад», - вважає Григорій Барам, фахівець Городницької ОТГ.
Фото без опису
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису
 
Фото без опису

 

  Дмитро Клименко