Днями відбулася профорієнтаційна зустріч фахівців Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ з учнями Хомутецької ЗОШ І-ІІІ ст.. Основна мета заходів продовжувати знайомити учнівську молодь зі світом професій та  ставати на крок ближчими до кар’єри своєї мрії.

  Цього разу учням  8-10 класів  представлено класифікацію професій за типами, формулу вибору професії, ознайомлено з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці, професійними назвами робіт майбутнього та основними передумовами побудови успішної кар’єри. Їм  презентовано топ-25 професій майбутнього за даними журналу «Forbeks», базову освіту за якими можна отримати вже зараз.

  Наявність інтересу до професії – це одна з умов професійного зростання. Тому прозвучали поради знаходити нові інтереси, експериментувати, використовувати можливості зайнятись чимось новим, пізнавати себе, в тому числі і за допомогою профорієнтаційних тестів, які можна пройти в центрі зайнятості чи самостійно на сайті державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua.

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації