Фото без опису26 квітня в Брусилівському селищному Будинку культури було проведено літературно-музичний вечір пам’яті «Чорнобиль - жахливі сторінки минулого».Радіація встигла наробити багато лиха не лише теперішньому поколінню, але  й майбутньому. Всі присутні в залі  схилили свої голови  в подяці перед ліквідаторами страшної  Чорнобильської аварії-  перед живими і  перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного  смерчу, перед тими, хто ціною власного життя оплатив шанс на  життя мільйонів.

  Історія Брусилівського району нерозривно зв’язана з наслідками Чорнобильської трагедії, адже третина жителів- переселенці із зони  лиха, тут народились їх діти і внуки. В  День пам'яті, День скорботи і роздумів із словами-спогадами  про прожиті після 1986 року роки виступили голова Брусилівської районної ради   Рафальська  Ніна Анатоліївна, голова Брусилівської селищної   ради Габенець Володимир Васильович, перший заступник  голови Брусилівської райдержадміністрації  Ненюк Олександр

Олександрович. Голова  Брусилівської районної громадської організації «Союз Чорнобиль»  Андреєва Галина  Миколаївна  запросила до спогадів  Сороку Василя Івановича, який  був першим секретарем Брусилівського райкому партії відродженого району, та  Любенок Людмилу Миколаївну, яка разом із своїми земляками ще у  1989 року під час переселення вибрала  для життя нову  батьківщину -  Брусилівщину. На вечорі памяті до 31-х роковин Чорнобильської  трагедії  виконувалися  мелодії, танці та звучали  вірші і пісні  у виконанні аматорів Брусилівського селищного Будинку культури, Приворотського гурту «Дзвін», ДМШ та школярів з Брусилова, Привороття- переможців районних і обласних фестивалів-конкурсів.

 Як багато горя пережито українським народом за 31 рік... Воно б'є у наші серце, у свідомість. Страшне чорнобильське лихо і досі продовжується, забираючи все нові й нові жертви. Але ми віримо, що пісня у лузі ще озветься і доля сонечком зійде, і з'явиться  радісна веселка після чистого дощу над тобою, наш рідний краю.