Напередодні Міжнародного дня інваліда у Брусилівському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для осіб з інвалідністю. Мета заходу ознайомити присутніх зі станом регіонального ринку праці, перспективами зайнятості осіб з інвалідністю; ознайомити з додатковими гарантіями щодо працевлаштування та соціальними послугами, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю; надати інформацію про можливість отримувати правову допомогу від Брусилівського відділу бюро  правової допомоги.

         Під час семінару учасникам семінару надано пропозиції робочих місць для окремих категорій населення, у т.ч інвалідів, ознайомлено з порядком надання компенсації єдиного внеску роботодавцю  для працевлаштування осіб, які потребують додаткового соціального захисту. Також  особам з особливими потребами запропоновано можливості організації професійного навчання   та участі в оплачуваних громадських роботах

         В роботі семінару взяв участь начальник  Брусилівського відділу бюро правової допомоги Юрій Ободзінський. Участь у семінарах та інших заходах таких фахівців передбачає підвищення юридичної грамотності населення та формування нової правової культури  в суспільстві.  Юрій Анатолійович розповів присутнім про систему безоплатної правової допомоги в Україні, які правові послуги включає первинна та вторинна допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну допомогу  та який порядок звернення. Акцентував увагу, що розширено коло осіб, які мають право скористатись допомогою професійного адвоката, послуги якого оплачує держава.

         На завершення семінару Ю. Ободзінський відповів на запитання, які цікавили учасників семінару щодо несвоєчасної виплати заробітної плати, оформлення спадщини, отримання послуг адвоката тощо.

Фото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації