Фото без опису Отримання безвізового режиму в створеній сьогодні соціально-економічній ситуації всередині України, пошук соціальних доходів, падіння промислового виробництва, зменшення рівня зайнятого населення України, а також значне перевищення середнього рівня заробітних плат країн Європейського Союзу над середнім рівнем заробітних плат в Україні формує  реальне збільшення рівня трудової міграції населення України в країни Європейського Союзу.

  Найчастіше українці-мігранти за кордоном займають неконкурентні робочі місця, проте зароблені мігрантами кошти впливають передусім на добробут їхніх домогосподарств, оскільки головним чином витрачаються на споживання. Перекази коштів сприяють підвищенню рівня життя, сімей тих, хто  працює за кордоном, зменшенню бідності. Після задоволення основних потреб сім'ї частина переказів спрямовується на заощадження та інвестування, тобто забезпечення майбутніх доходів.

  Сьогодні, безвізовий режим не надає права на працевлаштування в країнах-членах Шенгенської угоди. Якщо Ви бажаєте працювати в Шенгенській зоні, Вам потрібно звернутися за робочою візою, незважаючи на тривалість працевлаштування. Безвізовий режим для українців надає можливість подорожувати тим, хто бажає відвідати членів сім’ї та друзів, хто їде у відрядження, хто має відвідати культурні або спортивні заходи, журналістам, тим, хто їде на короткострокове навчання, лікування та ін.

  Також, безвізовий режим не надає права залишатися в країнах-членах Шенгенської угоди на невизначений час. Загальна кількість днів перебування в Шенгенському просторі складає 90 днів впродовж 180 днів. Вагоме значення у структурі міграційних потоків має нелегальна міграція, вона є соціально небезпечним, шкідливим, протизаконним явищем, яке реально загрожує економічним інтересам і громадській безпеці держави. Така міграція є однією з причин зростання злочинності, поширення небезпечних захворювань, розвитку підпільного ринку праці, виникнення напруженості у відносинах між державами.


                                                                                                             

                                                                                                                           Л.І.Мельник, начальник служби у справах дітей

                                                                                                                           сім'ї та молоді селищної ради