Замок- музей Радомисль гостинно зустрів юних огієнкознавців Брусилівщини

Замок- музей Радомисль гостинно зустрів юних огієнкознавців Брусилівщини

   За традицією, учасники історико-літературного краєзнавчого конкурсу «Духовні скарби Івана Огієнка» щорічно нагороджуються екскурсійною поїздкою. Ця екскурсія, на переконання фундатора, а також головного спонсора і мецената, лауреата премії імені Івана Огієнка Володимира Васильовича Габенця, повинна доповнювати основну мету конкурсу, розширювати патріотичні горизонти сучасної молоді, залучати її до пошуку духовних скарбів народу. У минулому році за сприяння В.В Габенця конкурсанти побували у музеї українського костюма (смт. Немішаєве). А в цьому році, якраз на велике церковне свято вшанування апостолів Петра й Павла(12 липня), завдяки спонсорський допомозі нашого мецената  обдаровані діти, які брали участь в огієнкознавчому конкурсі, а також у III-IVетапах конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка, відвідали Музей української домашньої ікони, який знаходиться у замку Радомисль. Перед початком поїздки Володимир Васильович зустрівся із дітьми та побажав їм щасливої дороги й незабутніх вражень.

Не будьмо байдужими!

Не будьмо байдужими!

   Голова обласної ради В.В.Ширма у зв'язку із неодноразовими зверненнями волонтерів, представників громадськості, звернувся до нашої громади з проханням надання гуманітарної допомоги бійцям добровольчих батальйонів, які перебувають у зоні АТО. Допомога зібрана на території Брусилівської ОТГ буде передана в обласну раду для подальшої передачі в зону АТО. Звертатися за адресою: вул. Митрополита Іларіона, 50 (відділ комунальної власності).

Отримали гуманітарний вантаж

Отримали гуманітарний вантаж

 Днями «КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Брусилівської селищної ради»  отримала гуманітарну допомогу від обласного благодійного фонду «Хлібний дім». Доправити вантаж до Брусилова посприяла обласна та районна організації партії «Солідарність». Гуманітарна допомога, а це речі, що були в ужитку, постільна білизна, розподіляється серед одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, тих,  що опинились в складних життєвих обставинах, тимчасово переміщених осіб, малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу.

 НА ІВАНА ,НА КУПАЛА СОНЦЕ РАНО ГРАЛО

 НА ІВАНА ,НА КУПАЛА СОНЦЕ РАНО ГРАЛО

Традиційно в липні на ставку « Тихі верби» в Брусилові було проведено свято Івана Купала . Ініціатором проведення була  Брусилівська селищна рада та Брусилівський селищний будинок  культури. Свято розпочалося о 18.00 і тривало аж до півночі. Ведучі свята Скуратівська Наталія та Столярчук Марія запросили до слова  секретаря селищної ради Волошенко А.А.,яка привітала присутніх зі святом,побажала гарно відпочити  та погуляти.

Діяльність центрів   соціальної  реабілітації  дітей з  інвалідністю

Діяльність центрів   соціальної реабілітації  дітей з  інвалідністю

   Одним з  пріоритетних   завдань  Мінсоцполітики є    формування    та  реалізація  державної  політики  у  сфері  реабілітації осіб  з  інвалідністю,  зокрема    дітей  з  інвалідністю. З цією  метою Мінсоцполітики  та  місцевими органами  влади утворено   мережу  реабілітаційних  установ для  осіб  з  інвалідністю,  зокрема  Державний  комплекс  соціальної  реабілітації  дітей-інвалідів (м.Миколаїв).

Списки осіб, які стоять на квартирному обліку

Списки осіб, які стоять на квартирному обліку

05.07.2017 року відбулося засідання виконкому Брусилівської селищної ради, на якому було затверджено списки осіб, які стоять на квартирному обліку у виконавчому комітеті територіальної громади Брусилівської селищної ради.

Брусилівський маслозавод: кроки в бік громади, нарешті, робляться

Брусилівський маслозавод: кроки в бік громади, нарешті, робляться

   Після сходу жителів селища Брусилів минуло кілька тижнів. Хто не був присутній на цьому зібранні , -  на нашому сайті про це є інформація, а також і рішення, які були прийняті   щодо ТОВ «Брусилівський маслозавод», визначені конкретні терміни для виправлення ситуації із забрудненням повітря нечистотами, які утворюються при порушенні технології  переробки молочної продукції та мають різкий неприємний запах, що досить тривалий період створює нестерпні умови для проживання більшості жителів.

Семінар - навчання старост ОТГ

Семінар - навчання старост ОТГ

06.07.2017 року на базі Брусилівської селищної ради відбувся семінар - навчання старост ОТГ  центром розвитку місцевого самоврядування. У гості до нас прибули представники  сусідніх  Корнинської та Коростишівської об'єднаних територіальних громад. На завершення гості відвідали історичний музей імені Івана Огієнка.

 Збори блогерів  відбулися у центральній бібліотеці ім. Г.М. Ткаченка

 Збори блогерів  відбулися у центральній бібліотеці ім. Г.М. Ткаченка

     Вчитель іноземних мов Брусилівської ЗОШ №1 О.М.Полянчук тренер-консультант з іноземних мов, керівник мовного центру «Спікшпрехен», поповнила ряди блогерів – з чим її радо привітали  працівники Брусилівської центральної бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка. Побажали успіхів Олені Миколаївні ведучі блогів з новинами нашої бібліотеки Оксана Макаренко (блог «Бібліотечна муза» з 2013 р.) та Ірина Калейчик (блог «Библиомир-ОК!» з 2014 р.) І хто ж зрозуміє нагальні питання блогера-початківця краще, ніж "посестри клавіатури"?.