Фото без опису  З часу винайдення писемності фактично почався період документальної історії людства. Вже 20 років 9 листопада в Україні відзначається День української писемності і мови - 6 листопада 1997 року був підписаний Указ Президента України: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця".

Кажуть людина щаслива, якщо її розуміють. У школі, бібліотеці діти навчаються бути щасливими людьми. Бо від того, наскільки ми знаємо мовні закони, вміємо чітко й переконливо висловлювати свої думки і розуміти інших, залежить наше майбутнє. Справжня людина виростає з любові до рідної матері, до родини, до рідного краю, до рідної мови та культури.

13 листопада в приміщенні Брусилівської бібліотеки для дітей разом з учнями 5-А класу Брусилівської ЗОШ №1 та їх класним керівником Л.А. Андрусенко було проведено літературне свято «До мови серцем доторкнись». Заступник директора по роботі з дітьми М.В.Кіщенко ознайомила школярів з історією виникнення мови, розповіла про значення рідної мови в житті людини, провела з дітьми вікторину на кращого знавця української мови. Діти були активні, читали вірші, співали пісень. Цікаво пройшла хвилинка гумору яку подарував всім присутнім Роман Білоус. Школярі показали високі знання української мови, за що велика вдячність вчителям української мови та літератури Брусилівської ЗОШ №1. На закінчення свята найбільш активні діти отримали подарунки.

«Плекатимеш мову – цвістимуть слова!» - турнір мовознавців під такою назвою був проведений 10 листопада до Дня української писемності та мови для учнів 7-А та 7-Б класів Брусилівської ЗОШ №1.  Працівники Брусилівської центральної бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка І.В.Толкач та Т.І.Мельниченко підготували до заходу цікаві запитання та перегляд виставки «Рідне слово: від легендарного літопису до сьогодення», значну частину якої становили мовознавчі праці нашого земляка, філолога за фахом, С.С. Губерначука. Під керівництвом вчителя української мови і літератури Т.Г.Коваль, якій бібліотекарі щиро вдячні за постійну співпрацю, діти розділилися на 4 команди та змагалися у різних конкурсах, відповідали на каверзні питання, відгадували анаграми та загадки-метаграми, завдання «Продовж прислів’я» та ін. Було весело та цікаво! Перемогли усі - адже кожен дізнався щось нове про українську мову.

 

М. Кіщенко, І.Толкач.