З метою підвищення рівня знань з української мови і літератури, а також вивчення та популяризації творчості Тараса Григоровича Шевченка протягом жовтня-листопада 2017 року у загальноосвітніх навчальних закладах Брусилівської селищної ради відбулися І та ІІ етапи конкурсів ім.Петра Яцика та Тараса Шевченка.

У ІІ етапі конкурсів взяли участь учні 3-11 класів із 11 загальноосвітніх навчальних закладів.

Конкурсанти мали змогу перевірити свій рівень знань з біографії та творчості митця, а також учасникам було запропоновано ряд завдань: написати твір, розібрати речення і т.д.

Переможцями конкурсу ім.Петра Яцика стали:  В’ялець Єлизавета, учениця 4 класу Брусилівської гімназії ім.Г.О.Готовчиця та Будько Іванна,  учениця 10 класу Лазарівського НВК.

Переможцями конкурсу ім.Т.Г.Шевченка стали: Будько Іванна, учениця 10 класу Лазарівського НВК  та  Рябенко Сергій, учень 6 класу Соловіївської ЗОШ І-ІІІст.

Варто відзначити, що Будько Іванна, учениця Лазарівського НВК (вчитель Майструк Л.В.),  брала участь  у  обласному етапі конкурсу ім.Т.Г.Шевченка  і отримала диплом ІІІ ступеня.

Вітаємо юних мовознавців та їх наставників, бажаємо  всім творчого оптимізму, натхнення та здійснення усіх мрій і бажань.

Бажан З.М., методист

Брусилівського методичного кабінету